Hovedinnhold

Nordmenn stemples som satans sønner

POLITIETTERFORSKNING: Lederen av Antirasistisk Senter, Nadeem Butt, og muslimske politikere fra Oslo bystyre, Akhtar Chaudhry (Ap) og Kamil Azhar (Ap), ber politiet om å etterforske den rasistiske boken «Satans sønn». Foto: Frode Hansen
POLITIETTERFORSKNING: Lederen av Antirasistisk Senter, Nadeem Butt, og muslimske politikere fra Oslo bystyre, Akhtar Chaudhry (Ap) og Kamil Azhar (Ap), ber politiet om å etterforske den rasistiske boken «Satans sønn». Foto: Frode Hansen
En anonym muslimsk forfatter distribuerer i hemmelighet en rasistisk bok mot nordmenn i Oslo. Nå skal boken, «Satans sønn», etterforskes av politiet.

For første gang i norsk historie velger Antirasistisk Senter å gå til politiet etter at en innvandrer har kommet med sterke skjellsord og rasistiske utsagn mot nordmenn.

Leder Nadeem Butt mener boken er ment å spre hat mellom muslimer og ikke-muslimer i Norge. Det påstås blant annet at norske barn ikke vet hvem som er foreldrene deres.

«Bare hør, disse djevelens venner kjenner jo ikke sine egne barn. De vet ikke om barnet er deres eller ikke. De har jo ikke ekte barn. De er unnfanget både herfra og derfra,» er et av de grove sitatene i boken, som er skrevet på skriftspråket urdu.

Opprørt

Også tre muslimske politikere fra Oslo bystyre, med stortingskandidat Akhtar Chaudhry (SV) i spissen, er opprørt over det nedlatende innholdet, som er gjennomsyret av hat mot hvite menn og kvinner.

I går leverte de muslimske politikerne sammen med lederen av Antirasistisk Senter boken til Oslo-politiet for å få vurdert om ytringene er i strid med norsk lov.

- Jeg ønsker ikke at vi skal ha et samfunn der de hvite konsentrerer seg om svart rasisme, og de svarte konsentrerer seg om hvit rasisme. Rasisme er rasisme, og vi har et felles ansvar for å bekjempe den, sier SVs Akhtar Chaudhry.

VG har lest boken, som er utgitt av den ukjente foreningen All Pakistan Muslim Society. Organisasjonen er verken registrert hos Oslo kommune eller hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus. Forfatteren skal også tidligere ha gitt ut bøker og spredd dem i skjul. Ifølge VGs kilder er mannen en mullah eller religiøs leder bosatt i Oslo.

«Denne barbaren, denne giftige slangen, har forgiftet menneskeheten. Denne hvite mannen har satt i gang sin djevelske spiral i hele verden. Dette for å plage mennesker,» står det i boken.

Ytringsfrihet?

- Er ikke dette innenfor ytringsfrihetens grenser?

UKJENT: Hvem er forfatteren av denne boken, som hudfletter moralen til norske menn og kvinner? Foto: Frode Hansen
UKJENT: Hvem er forfatteren av denne boken, som hudfletter moralen til norske menn og kvinner? Foto: Frode Hansen

- Det får politiet finne ut av, men ett sted går grensen. Vi må reagere på rasisme, akkurat som vi reagerte på uttalelsene til nynazisten Terje Sjølie. Slike uttalelser er med på å opprettholde fiendebilder med «oss» og «dem», sier leder av Antirasistisk Senter, Nadeem Butt.

Han mener at hvis noen hater Norge eller nordmenn så mye som i boken «Satans sønn», er det bare å reise fra landet.

- En må huske på at blandingsekteskap med for eksempel norske kvinner og pakistanske menn øker. De grove uttalelsene om norske kvinner rammer også disse familiene, og deres barn, sier Butt.

I boken nevnes det blant annet et eksempel fra en eldre kvinne som gikk i Oslos gater:

«En gammel dame i 80-85 årene gikk på gata. Hvite gamlinger går friskt rundt helt opp til 100 års alderen fordi de har mettet seg på svinekjøtt. Derfor er satan en del av beinbygningen deres. Den gamle kvinnen ble plutselig møtt av en ung gutt i 20 årene. Han spurte: Hvordan har du det mamma? Da svarte kvinnen, jeg har det bra, men hvem er du? Gutten svarte: Mamma, jeg er din yngste sønn.»

- Jeg føler et ansvar for å reagere når jeg kommer over noe sånt. Jeg vil ikke ha det på min kappe å ikke kjempe mot noe så rasistisk, sier Akhtar Chaudhry.

Avsky

Også Kamil Azhar fra Arbeiderpartiet har lest boken. Han er opprørt, og vil derfor markere avsky.

- Jeg godtar ikke at denne forfatteren later som han snakker på vegne av alle muslimer eller pakistanere. Innholdet er latterlig og virkelighetsfjernt. Men det er samtidig så grovt at det må stoppes fra å bli spredd, sier Azhar.

Han mener boken har et profesjonelt preg, noe som tyder på at det ikke er hjemmelaget haste-arbeid.

- Hvem er forfatteren?

- Jeg utelukker ikke at vedkommende har religiøs bakgrunn, men jeg vil bli meget overrasket dersom forfatteren er en av våre etablerte imamer, sier Chaudhry.

Den anonyme forfatteren håper til slutt i boken på en smertelig straff for europeere:

«Den hvite hensynsløse, luringen og svine-etende drittsekken må få en slik straff at neste generasjoner kan huske det.»

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks