Steinar Lem er død

Miljøvernforkjemperen Steinar Lem er død. Talsmannen for organisasjonen Framtiden i våre hender ble bare 57 år gammel, og etterlater seg kone og to små barn. Gi Steinar Lem din siste hilsen her.

427 innlegg

Filtrér:
Fylke og kommune:
11. mai 2009

Ropet fra ørkenene

Røsten fra ørkenen En røst fra ørkenen om vannet som stiger en stemme fra isødet om heten som kommer et rop fra asfaltjungelen om naturens helende ro et varsel fra fyret om tørken som brer seg en dirrende finger mot oss alle: vi skal ikke tåle den urett vi daglig begår mot miljøet og de som kommer samtidig som vi dna-modifiserte nordmenn pusher julemarsipan i september mens sulten gnager i barnetarmer under Sydkorset bleke skjær Det går en linje gjennom landet fra Henrik Wergeland, Hans Nilsen Hauge Martin Tranmæl, Ole Hallesby og Erik By til Steinar Lem av skrift, tale, provokasjon, intensjon og inspirasjon til tanke til innsikt og kan hende til dåd i det lille og i det store Røsten har stilnet; det er opp til oss selv nå vi har fått vår siste refs vi har blitt varslet lenge nok bør vi ikke nå være i stand til å handle? framtiden er i våre egne hender takk Steinar! andrew kroglund solidaritetsarbeider og skribent
10. mai 2009

En fattigere verden!

Kjære Steinar! En verden er fattigere.Om alle hadde vært som deg hadde vi levd i en god verden.Takk for at du også tok opp dyrenes verdighet.Savner deg,du var nydelig også.Føler mye med Gunn Hild og de søte småjentene. Takk fordi du var den du var. Ingen kan erstattes.Sørger veldig. Vil alltid minnes deg. Else Marie.
8. mai 2009

Til Gun Hild

Kjære GunHild Det var virkelig trist å høre at Steinar ikke fikk lenger tid med deg og jentene. Jeg husker hvor nydelig stolt og gravid du var første gang jeg traff deg,og deres nydelig tvillingjenter på tvillingtreffet i Rygin BH. Jeg har ikke ord for hvordan dere har det nå. Jeg håper dere har mennesker som tar seg av dere i denne vanskelig tiden og at gode minner med tiden vil gi streif av glede i tankene dine og jentenes. Tenker på dere masse. Hilse Lise
8. mai 2009

Tap for dyrevernsaken

Få får gjort så mye i livet som Steinar. Han erkjente at også dyrene har egenverdi som individer, og var talsmann for et samfunn som tar mer hensyn til dyr.
8. mai 2009

Takk for ditt engasjement Steinar !

Du har vært en person, jeg har lyttet til, når du yttret deg. Takk for ditt engasjement Steinar of fred over ditt minne.
8. mai 2009

Takk

Tusen takk for en fin motvekt i debatten. Fred over ditt minne
8. mai 2009

Takk for innsatsen

I alle år, hver gang jeg hørte, leste eller så Steinar Lem uttale seg; slo det meg: Hjelpe oss alle, samfunnet trenger mange, mange fler som ham. Engasjement og mot nok til å hevde alle de upopulærere standpunktene, så klare og tydelige holdninger.
8. mai 2009

Takk

Takk for uredd meningsutveksling i det offentlige rom. Ingenting er forgjeves.
8. mai 2009

Vi skulle hatt flere som deg.

Du var en av de som var klar over at vi hadde bare en jord, den jorden eide vi sammen men noen ja veldig mange er så grådige at nok er ikke nok. Vi trenger slike som deg. Takk for det du gjorde, kommer til å savne ditt angasjemang.
8. mai 2009

En av Norges modigste menn har gått bor

Ufattelig trist at en av Norges sterkeste og viktigste miljøstemmer har gått ut av tiden så altfor tidlig. Vi hadde trengt deg med videre i en kritisk tid. Tankene mine går til hans kone og to barn.
8. mai 2009

kondolerer

Et stort tap for framtiden i våre hender og et stort tap for Norge . Du vil bli savnet.
8. mai 2009

vær!

håper du har kommet til en plass hvor du kan være deg selv og får se din kone og døtre er sterke kvinner og medmennesker som var elsket av deg og som elsker deg. det er den vakreste måten å ta vare på hverandre og jorden vi lever på.
8. mai 2009

Aldri glemt

Møte med deg gav inspirasjon for mennesker i alle aldre. Kampen fortsetter.
8. mai 2009

Takk Steinar!

Du var en stor inspirasjonskilde for mange - også meg! Var aktiv i Framtiden i våre hender i gymnastiden og har blitt en engasjert samfunnsfaglærer!
8. mai 2009

Stolte av pappaen sin

Først og fremst vil jeg sende kondolanser til din familie som nå står igjen i sorgen. Dine barn har grunn til å være stolt av sin pappa.Evig eies kun det tapte. Takk for din innsats for en bedre verden.
8. mai 2009

Et forbilde for meg!

Du har betydd mye for mitt eget ståsted i miljøspørsmål. Du var skarp, tydelig og en fremragende skribent i "Framtiden i våre hender" Videre tør du å sette spørsmål også ved landets ukritiske og naive holdning til innvandring. Du eide ordet, og skriftlige arbeider fra deg satte igang prosesser i min hjerne. Jeg trodde jeg visste, helt til du sa noe annet..Hvil i fred. Kanskje vi treffes igjen?
8. mai 2009

Du ga livet ettertanke!

Å sitte å høre på deg i debatter o.l, gjorde ofte at jeg og sikkert mange med meg, gikk inn i oss selv og fikk satt tingene litt mer i perspektiv. Kanskje vi også ble mindre selvsentrerte og mer bevisste på hvor skjørt livet og kloden vi bor på er. jeg hadde selv den gleden av og høre på en tale du holdt i Amnesty for noen år tilbake. Det vil ikke være feil å si at den talen vel forandret mitt syn på såvel livet, som miljø og hvordan alt henger sammen. Hvil i fred "The king is gone, but he's not forgotten"
8. mai 2009

Tomt og Trist

Verden føles litt tommere uten Steinar.
8. mai 2009

Vil bli savnet

Hørte på et av dine foredrag for noen år tilbake. Du visste hva du pratet om, du skapte glød og gjorde endringer i folks tankegang etter dette. Ikke alle var enige med deg, men du stod oppreist for det du trodde på. En stor mann er borte, men dine tanker og ideer lever videre hos mange. Du forlot oss så altfor tidlig Steinar.
8. mai 2009

En modig mann

Synes særlig ditt siste innspill i innvandringsdebatten var bra, dette er noe som er utrolig viktig for norges fremtid, men som en blir stemplet som rasist for dersom en ytrer seg.
Vis flere