Hvordan reise billigst og best?

Vi skal skrive en større sak om hvordan reise billigst mulig, og vi trenger dine tips. Hvordan finne det beste hotellet? Hvordan finne gode flypriser, eller er det andre gode tips du lengter etter å dele med resten av Norge? De beste tipsene vil bli publisert i VGs papirutgave.

75 innlegg

Filtrér:
Fylke og kommune:
10. november 2009

Unngå Expedia!!!!

Har brukt de en gang, og det blir aldri mer!! Hotellet som var annonsert som 4-stjerners hotell var et firestjerners hospits!!!

Og det tok over måned fra jeg sendte inn klage til jeg fikk et svar som stort sett bare sa at de ikke kunne/ville gjøre noe. (Vi tok inn på annet hotell og betalte dermed dobbelt opp...)

Unngå expedia, er mao. ikke til å stole på, og kundeservice er tilsvarende dårlig.

Varsle
3. november 2009

Alt på én side

Har brukt www.functravel.no en del når jeg har vært ute å reist. Siden blar gjennom alle flyselskapene og plukker ut billigste pris for deg. Slik slipper du å lete gjennom flere sider og kan være trygg på at du har funnet billigste billett. (Før brukte jeg restplass.no, helt til jeg gikk på en smell. Vil tro restplass ikke søker gjennom like mange selskaper.) Er også mulig å finne hotell på siden, men det har jeg enda ikke hatt behov for. Hvertfall en side å anbefale.

Varsle
3. november 2009

Roadtrip

Jeg og en kompis reiste jorda-rundt i fjor og var blant annet to uker i USA. Da leide vi bil og kjøpte GPS på Bestbuy, som vi leverte inn og fikk pengene tilbake to uker etterpå:) Sparte i allefall litt penger på det;p

Varsle
29. oktober 2009

Langtidsferie med buss

Kjør dobbeltdekker buss til Spania og delta i det sosiale liv ombord i bussen. Når du kommer frem kjenner du alle dine medreisende.Og du verden hvor mye man ser underveis.

Får ikke billigere ferie.

for eks. 34 dager med full pensjon og drikke til maten for kr. 14200.- i 3 stjerners hotel i Benidorm 150 m. fra stranden

Varsle
29. oktober 2009

Enveisbilletter

Jeg finner alltid best pris på flybilletter når jeg bestiller enveisbilletter på Travellink.no. De har veldig gode nett-tilbud, og selv om jeg tradisjonelt har lært at enveis alltid er dyrere enn tur/retur, så stemmer ikke det lengre. I tillegg kan man da bestille turer med flere "bein" uten problem. Det krever litt research ift tidstabeller, men når du kan spare masse tusenlapper på det, er det verdt det. Jeg har akkurat bestilt 3-ukers tur til India med stopp i Midt-Østen og der klarte jeg å få halv pris på Travellink nettbooking ift reisebyrå som skulle sy det sammen på tradisjonell måte. Supert!

Varsle
29. oktober 2009

Hvordan reise billigst til Thailand

For de som reiser med et lite reisebudsjett så er Thailand et helt perfekt land å dra til.

Men ikke bestill hotellrom via nettet i lavsesongen mars-oktober.

Jeg pleier å søke etter den rimeligste flybilletten til Bangkok ved å gå inn på flyselskapenes nettsider. De beste tilbudene til Bangkok har jeg fått fra Finnair , KLM og Thai Airways.

Har fått billetter ned til 5000 kroner.

Se deg ut et reisemål i Thailand. Ta en innenriksflight med Air Asia eller Air Bangkok, koster bare noen hundrelapper. Når du er ankommet reisemålet så sett av en dag til å finne et billig godt hotell , du vil spare mye penger på det. Hotellrom helt ned til 100 kroner i lavsesongen med bra standard. Lykke til!

Varsle
29. oktober 2009

Bestille via utlandet

Jeg ser at flere anbefaler å bestille og reise via utlandet. Det er jo selvsagt noe som bør vurderes. Men det KAN bli dyert fordi du ikke har en gjennomgående billett til reisemålet. Du MÅ beregne god tid for flybyttet. Mister du nytt fly, er du ille ute. Da må du kjøpe ny billett. Og jeg kan love deg at DEN billetten er en god del dyrere en den billigbilleten du først fikk tak i.

Med en gjennomgående billett vil normalt opprinnelig flyselskap sørge for å få deg videre uten at du må betale mer.

Varsle
29. oktober 2009

Tyrkia

dra til Tyrkia med kun fly, norwegian er ofte veldig billig. Ta deg fram til byen du vil besøkeog der ordner du hotell selv. Prisene er ofte pr rom eller leilighet og ligger på lt fra 100 kroner og oppover. Familien min 2 voksne og 3 brn leide leilighet midt i høysesongen for 200 kroner døgnet. Det var 3 stjernes med bassengområde og fri standbuss. Flyreisen kostet 6000 for alle sammen turretur.

Varsle
29. oktober 2009

ordne selv

fly med ryanair, kun håndbaggasje, ordne hotel på hotels.com eller lignende, spis frokost på hotellet, så varer energien lenge. var i glasgow for ikke så lenge siden. mandag til torsdag: med fly, hotell og alt vi brukte til mat og annet, 2500 per pers

Varsle
29. oktober 2009

jeg sier bare...

jeg sier bare att Apollo er ett meget billig og greit arnternativ. jeg har brukt de to ganger til lanzarote. de har meget god service. jeg angrer ikke på det. kostet 6095 for 1 uke nå til januar. men på apollo så får man jo begge måter velge mellom dyrt og billig. så jeg synnes det er ganske greit og enkelt med de. jeg vill ikke bruke noe annet selskap enn apollo pga billig og god service...

Varsle
29. oktober 2009

Charter er oftest billigst

Jeg vet om flere som legger stor innsats i å sy sammen egne reiser ved å søke på nettet. Og noen ganger kan det nok lønne seg, bl.a. i skoleferier.

MEN - når VING m.fl. kjøper inn et stort antall hotellplasser, og eier mange av hotellene selv, samt fyller sine egne fly fullt opp, da er de ofte vanskelig å matche på pris/kvalitet.

Varsle
28. oktober 2009

Start turen på en stor flyplass!

Hvis du skal langveis, gå inn på en av søkemotorene for reiser, og søk på avganger fra en av de store flyplassene i Europa (Frankfurt, København, London osv) istedenfor fra Norge. Her er det flere tusen kroner å spare! Billigbilletter med Norwegian o.l kan alltids oppdrives hvis du er ute i god tid. Jeg betalte f.eks 5000kr t/r London-Costa Rica, mens andre betalte opp til 9000kr for samme billetten, men fra Norge. Risikoen er forsinkede fly, og du har ikke samme rettighetene hvis du ikke har en gjennomgående billett (fra start til ende). Beregn god tid mellom avgangene, så går det fint!

Varsle
28. oktober 2009

Leiebil i Florida

Så ett innlegg her inne om billig leiebil i Florida. Vi skal dit i januar, og kunne trengt en leiebil i to uker. Turen koster ganske mye fra før, så vi er på utkikk etter noe litt billig. Er det noen som kan hjelpe oss med dette? På forhånd takk.

Varsle
28. oktober 2009

Lag reisen din selv

Charter er vel og bra, men å planlegge og sette sammen reisen på egenhånd er en stor del av hele opplevelsen.

Fly - bruk www.momondo.com til å finne flyreise. Fordelen med denne søkemotoren er at den søker mer omfattende enn f.eks www.finn.no (som også er bra).

Hotell - bruk www.hotels.com. Glimrende søkemotor.

Omtale av hotell - www.tripadvisor.com for å sjekke omtalen av diverse hotell.

Leiebil - www.eleiebil.no evt www.traveljigsaw.com. Masse gode tilbud blant annet i USA.

Anbefaler å reise fra Sverige, de har ofte mange flere flyvninger enn i Norge og prisen er som regel deretter. Få en billig flybillett til Stockholm eller kjør selv og ta det som en tur.

Bon Voyage!

Varsle
28. oktober 2009

Billigst mulig og hotell?

Skjerp dere...

Ryanair, Visa Electron og hoStel, evt privat overnatting.

Varsle
28. oktober 2009

lag turen selv.

lag pakketuren selv ,ved å ta rutefly til det stedet du vil reise og lei et hotell eller bungalow der. dette sparer du halvparten av pengene på- men husk å gjøre en grundig undersøkels dit du skal. selv reiste jeg til thailand september 08 og tok rute fly billigt hvist man ikke må fly direkte. jeg leide hus i sør thailand for 2700 norske i måneden (nytt). reiste hjemm i mai 09, jeg brukte ikke mer en 58000 norske kroner med alt.

Varsle
28. oktober 2009

dropp charter...

Det beste tipset for å spare penger når du skal reise er å droppe å betale noen for å gjøre jobben for deg. Finn flyet selv på finn.no finn sted å bo selv når du kommer frem. Et charter selskap tjener tross alt penger, noe som betyr at du betaler for noe du kan gjøre selv. Spesielt gjelder dette hvis du reiser rundt i asia. Personlig reiste jeg i 5uker i asia for kr 14 000,- Dette var inklusive ALT. Fly, tog t/r gardemoen. alt av overnatting, mat, alkohol, røyk, transport, visum, events(les jungelturer/rafting etc).

Varsle
28. oktober 2009

Bo bra til billig penge

Bruker alltid hotwire.com når jeg skal ut å reise til storbyer i Europa og til USA. Du må være villig til å gamble litt da du ikke vet hvilket hotell det er før du har betalt, men valget ditt er basert på antall stjerner, fasiliteter og område, så noe vet du. Fikk familirom for 4 i London (i juli) for 550,- kroner natten. Internettsiden representerer anerkjente hoteller som ikke ønsker å legge ut rom på billigsalg selv.

Du kan også bruke internettsiden betterbidding.com for å få hjelp til å identifisere hotellet før du bestiller det. Hjelpen du får vil med stor sannsynlighet gi deg korrekt informasjon om hotellet.

Jeg har brukt hotwire.com flere ganger, og er veldig fornøyd! Har spart masse penger ift standard priser.

Varsle
28. oktober 2009

Vær fleksibel - reis til lave priser

Jeg og mannen min har reist masse til en billig penge. Jeg har nå passert 60 land jeg har besøkt. Grunnen til det er at vi reiser når prisene er lave. Og gjerne på kort varsel. Abonner på nyhetsbrev fra alle flyselskap som Norwegian, Sas, BA, Lufthansa, Air France osv.

Abonner også på diverse hotelbookingsider for tilbud på overnatting.

Vi har f.eks. vært 5 netter i Roma for kr. 1500,- per person for fly OG hotell!

Vi skal også til Barbados i januar og pris t/r fly med BA er 4200,- for en voksen.

Bra søkemotor er f.eks. finn.no.

Ønsker du storbyweekend eller sydentur kan du bruke solfaktor.no.

Jeg har også brukt Singh Express i Oslo (jernbanetorget) for flybilletter - særlig om vi skal reise inn ett sted, og hjem fra ett annet. De bruker å finne bra priser.

Er man student har Kilroy bra tilbud. Og det finns mange overnattingsmuligheter om man vil reise som backpacker eller bo privat.

Man får mange gode tips på backpacker-overnattingssteder av andre reisende også. Så snakk med de du treffer.

Vi bodde f.eks. i Australia hos 2 familier vi traff på Bali. Har også overnattet hos brevvenner i Japan, India og Australia.

Varsle
28. oktober 2009

Dropp søkemotorer - klipp og lim flyturen selv

Gjelder for lengre flyturer. Skulle til Thailand i sommer. Søkte på allslags flyselskap og søkemotorer for reise, og billigste vi fant var nærmere 10 000 tur-retur per pers. Kunne ikke forstå at det ikke kunne bli billigere. Til slutt fikk vi tips av noen venner om at det ofte er billige flyreiser fra feks Nederland eller England. Mekket sammen fly til England med sas eller norwegian, tok et nytt fly til Dubai og nok et flyselskap til Bangkok. Til flere tusen kroner billigere ! Ulempen er jo at man gjerne må vente lenger på hver flyplass, og at flyturen gjerne tar lenger tid. Men det var definitivt verd det for å spare rundt 6000 kr tilsammen!

Søkemotorene som "søker etter billigst fly" tar ikke de billigste reisene med i betraktning. For dem gjelder det med minimal ventetid og flytid, og "rimelige" priser. Når man starter i Norge blir det dermed fort dyrt da alle flyene skal "stemme godt". Ta et billigfly til et annet lang og finn billige billetter derfra istedet!

BTW emirates flyselskap må være det besteflyselskapet jeg har opplevd. Herlig fly med tv-skjerm med tv-spill og mange hundre filmer og serier og musikk på HVERT SETE. Samt topp service. Da et fly ble forsinket slik at vi ikke nådde vårt neste fly (med et annet flyselskap) ordnet de ny billett uten at vi måtte betale en krone! Genialt :)

Varsle
Vis flere