Hopp til hovedinnhold
searchChevron down

E24-podden med Lorentzen&Co

E24-podden med Lorentzen&Co om aktuelle økonomiske saker med gjester i studio. Tidligere kjent som Valebrokk & Co. @E24podden

Bli med inn i Norwegians operasjonssenter

Boeing 737 Max-fly verden over har blitt satt på bakken, men hvordan håndterer et flyselskap en så ekstraordinær situasjon og hvordan håndterer man de mer dagligdagse tingene som dårlig vær, flygelederstreiker eller en teknisk feil på et fly? I denne episoden tar vi deg med til Norwegians operasjonssenter, som er selve hjertet i et flyselskap. Du får høre fra menneskene som hver dag styrer flåten, tar de vanskelige avgjørelsene og fra de som har oppdraget med å komme passasjerene til unnsetning når flyet deres er kansellert. Du møter Tonje Ree-Lindstad, Thor-Philip Holm, Steinar Moen, Caroline Nerlander og Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian. Produsent er Magne Antonsen og programleder er Marius Lorentzen.
 
00:26:11

15 - Den store budsjettdagen: Oljepengene, skattekuttene og frykten for en krise

Det er julaften, nyttårsaften og kanskje 17. mai på en gang for økonomiinteresserte når finansministeren legger frem både statsbudsjett og ny skattereform på samme dag. Men var det egentlig reform vi fikk servert, eller nøyde regjeringen seg med småpirk? Og markerer dette budsjettet starten på slutten for oljefesten? For å oppklare alt dette har vi fått besøk av økonomiprofessor Hilde C. Bjørnland fra Handelshøyskolen BI og Villeman Vinje i Civita. Helt til slutt snakker vi også om Broen, men denne gang er det ikke Saga Norén som er hovedperson. For hvorfor er det sånn at det nesten bare er danskene som har valgt å flytte etter at Sverige og Danmark ble forent med vei og toglinje i 2000? Programleder Per Valebrokk med Marius Lorentzen. Produsert av Magne D. Antonsen.
 
00:34:26