Hopp til hovedinnhold Hopp til Nyhetsdøgnet
searchChevron down

VG

VG - Skartveit

Skarpt og hyggelig. VGs politiske redaktør Hanne Skartveit setter seg ned med mennesker - som har noe å svare for.

Øystein Tunsjø om maktkampen mellom USA og Kina, skvisen Norge kan havne i, Kinas militære oppbygging og faren for krig - og hvorfor er ikke Tunsjø mer opptatt av menneskerettigheter?

Professor ved Forsvarets Høyskole, Øystein Tunsjø om vår verdensorden under press, om Norges manglende årvåkenhet overfor Kina, om Kinas ambisjon om å være verdens supermakt i 2050, om Europas og USAs ulike syn på trusselen fra Kina, om Det store spranget og Kulturrevolusjonen, om den kinesiske middelklassen og demokratiet, om et Kina i front teknologisk, som dermed setter de etiske rammene og standardene, om hvorvidt Norge bør lage en handelsavtale med Kina, om Kinas undergraving av ytringsfriheten, også i vesten - og om akademias selvsensur. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
Lengde: 4503

Henrik Asheim om lærerrollen, innvandring, eldrebølgen og generasjonsregnskapet, om farens tidlige død - og om kirkens forhold til homofile

Leder for Stortingets finanskomite, Henrik Asheim, om tiden som kunnskapsminister, om sosiale forskjeller i skolen, om lærerrollen, lekser og heldagsskole, om integrering og innvandring, om svenske tilstander, om de såkalte oktoberbarna, om velferdsstatens bærekraft, om demografi og demokrati, om oljefondet og folkets penger, om trepartsamarbeidet og bekymring for fagbevegelsen, om barndommens kjærlighet til EU, om oppveksten i Bærum, om tapet av faren og savnet som ikke går over, om gleden over livet - og om Gud. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Research av Grete Ruud. Produsert av Magne Antonsen.
Lengde: 3224