Hovedinnhold

To personer tatt av snøskred i skisenter

BJORLI: Her leter Aud Flemsæter og Emmi i raset ved Bjorli skisenter. To personer ble tatt og ingen flere er savnet. Likevel letes det for sikkerthets skyld. Foto: Norske Redningshunder
BJORLI: Her leter Aud Flemsæter og Emmi i raset ved Bjorli skisenter. To personer ble tatt og ingen flere er savnet. Likevel letes det for sikkerthets skyld. Foto: Norske Redningshunder
(VG Nett) Et digert snøskred på 100 ganger 120 meter har rast nedover Bjorli skisenter i Lesja kommune i Oppland.

Denne saken handler om:

To personer ble tatt av skredet, som ble utløst av snøbrettkjørere som kjørte utenfor den oppmerkede løypen.

VET DU NOE ELLER HAR DU BILDE?Kontakt VG Nett på 2200@vg.no eller SMS/MMS til 2200!

- Den første som ble tatt klarte å komme seg ut på egen hånd, mens den andre ble begravd under den tunge snøen, forteller Anders Sten Nessem, beredskapsleder i Norske Redningshunder, til VG Nett.

Alarm

Det ble slått full alarm etter skredet, og store styrker ble satt inn for å lete etter den andre personen.

- Etter en halvtime ble han funnet av kameraten sin som så snøbrettet stikke opp av snøen. Han klarte heldigvis å grave kameraten opp i tide. Ligger du 45 minutter eller mer under snøen, begynner det å bli veldig kritisk, sier Nessem.

Det ble satt i gang redningsarbeid på snøbrettkjøreren, og luftambulansen tok ham med seg til sykehuset for en sjekk.

- Skredet var på 100 ganger 120 meter, forteller Roald Sveen, operasjonsleder ved Gudbrandsdal politidistrikt til VG Nett.

Redningsmannskapene regnet ikke med at flere personer var tat ta skredet, men fortsatte letingen for å være helt sikre. Søket etter eventuelle andre personer som kunne være tatt av raset, ble avsluttet i 14.30-tiden.

- Vær forsiktige!

Det har vært kaldt og falt mye snø i Sør-Norge i det siste, og det gjør at snøskredfaren er stor flere steder.

- Det er, dessverre får en nesten si, perfekte forhold for å kjøre i løssnø nå. Jeg skjønner godt at folk vil ut og prøve det, men det er svært viktig at du er forsiktig og tar forholdsregler når du er ute og kjører i løssnø. Det er ikke mye som skal til, så se etter skavler og vær forsiktig, oppfordrer Sten Nessem.

Ved Harpefossen skisenter i Eid kommune i Sogn og Fjordane gikk det tre ras søndag ettermiddag. Ingen ble tatt av rasene. Skisenteret er stengt på grunn av ekstrem rasfare.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks