Hovedinnhold

Gjør klar for «bingovær» i påsken

SLIK VIL VI HA DET: Drømme-påske er påske med sol og nydelig skiføre. Årets påske blir trolig grå flere steder. Foto: Scanpix
SLIK VIL VI HA DET: Drømme-påske er påske med sol og nydelig skiføre. Årets påske blir trolig grå flere steder. Foto: Scanpix
(VG Nett) Trodde du at det var solgaranti i påsken? Tro om igjen.

Denne saken handler om:

Meterologene er nemlig svært forsiktig med å love norsk påskesol i år - men alt håp er ikke ute.

- Det er absolutt sjanse for sol enkelte steder, trøster vakthavende meteorolog i Storm Weather Center, Inge Johannessen.

SJEKK PÅSKEVÆRET:www.pent.no
... og slik unngår du bilkøen

Foreløpig vil han bare uttale seg om værutsiktene fram til tirsdag. Resten av påskeværet blir bare vill gjetning, sier meterologen.

Fra onsdag blir Norge liggende midt mellom en høytrykksrygg i øst og flere lavtrykk som seiler inn fra vest, noe som gjør det vanskelig å forutsi været i den siste påskehelgen.

- Det blir ren bingo, sier Johannesen.

Han opplyser at det blir ganske bra vær fram til og med tirsdag - med unntak av søndag.

- Det blir en relativt mild påske, men det er det vanskelig å spå hvordan hele påsken blir. Fra onsdag av kan vi få flere forskjellig utfall, sier han.

Innevær?Slik vinner du monopol på hytta

Påskefrokost?Slik koker du det perfekte påskeegget!

Artikkelen fortsetter under bildet.

MODERAT SKREDFARE: Se opp for rasfare i skiløypene. Foto: Scanpix
MODERAT SKREDFARE: Se opp for rasfare i skiløypene. Foto: Scanpix

Skiftende

- Fredag og lørdag blir det stabilt vær i Sør-Norge slik som i dag. Det betyr opphold og varierende skydekke for Sør-Norge sin del. Det samme gjelder for Trøndelag og Nordland. Her kan vi også få litt regn i morgen, men det avtar på lørdag. Det blir halvskyet vær og snøbyger i Troms og Finmark lørdag, sier Johannesen.

- Hvor stor er sjansen for sol?

- Det er umulig å si. Solen kan bryte gjennom skylaget enkelte steder, men sannsynligvis kommer nok været til å være mye likt i dag. Søndag blir det forbigående regn- og regnbyger over Sør-Norge og på Vestlandet, sier han, og legger til:

- På fjellet i Sør-Norge og på kysten av Vestlandet og Sørlandet blir det vest- til nordvestlig kuling. Trøndelag og Nordland får opphold og skiftende skydekke, mens Troms og Finmark får snøbyger.

- Snø

- Så det kommer snø i fjellet?

- Vi vil få enkelte snøbyger over 400 meter. Det blir snø i fjellet, men hvor mye er umulig å spå.

Ifølge Johannesen vil været mandag og tirsdag ligne mye på været i helgen.

- Jeg skal ikke utelukke at det blir mer sol. Det blir opphold, men fortsatt en del skyer, spesielt i Nordland og Nord-Trøndleag. Snøbygene fortsetter å dominere kysten av Finmark, sier meterologen.

Sjekk hvor det snør her(ekstern link)

Les også:Store sjanser for påskeslush

Her kan du finne restplasser på påskefjellet(ekstern link)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks