Hovedinnhold

Storm langs finnmarkskysten:

Voldsom vind raserte idrettshallen

UVÆR: Hele kortsiden på den nye flerbrukshallen i Honningsvåg forsvant under stormens herjinger i kystbyen søndag kveld. Nå evakueres flere personer fra Nordkapp kommune. Foto: Gry Elisabeth Mortensen
UVÆR: Hele kortsiden på den nye flerbrukshallen i Honningsvåg forsvant under stormens herjinger i kystbyen søndag kveld. Nå evakueres flere personer fra Nordkapp kommune. Foto: Gry Elisabeth Mortensen
(VG Nett) Gry Elisabeth Mortensen fikk sjokk da hun kikket ut av vinduet i Honningsvåg søndag kveld. Hele veggen på den nye flerbrukshallen var blitt revet vekk av den voldsomme vinden.

Denne saken handler om:

Tips oss

Det har vært full storm langs finnmarkskysten siden søndag ettermiddag, og politiet råder folk til å holde seg innendørs etter at flere hustak har blitt revet av i uværet.

For Gry Elisabeth Mortensen (25) i Honningsvåg har det vært en lang natt med lite søvn og mye rabalder. Til VG Nett forteller hun om vinduer som har blåst inn og verandaer som har blitt revet vekk fra husene. Den største overraskelsen fikk hun imidlertid i går kveld, da hun kikket ut av vinduet.

Les også:Storm herjer Finnmark - hold dere inne.

- Jeg hørte et voldsomt rabalder, og kikket ut av vinduet. Der så jeg at den splitter nye flerbrukshallen manglet et hel vegg, forteller Mortensen til VG Nett.

Har du bilder eller historier fra stormen?Tips VG Nett!

Julegave til folket

Hallen var en julegave til innbyggerne i Honningvåg, og var til dels et dugnadsprosjekt i byen.

- Det er tragiske saker, veggen er bare borte. Det er skikkelig uvær her fortsatt, så jeg tror ikke det har vært mulig for noen å komme og sikre hallen foreløpig, sier 25-åringen.

Ved 12-tiden mandag forteller en VG Nett-tipser at også den ene langveggen og deler av takduken er tatt av vinden.

Gry Elisabeth Mortensen har selv ikke klart å sove i løpet av natten, og frykter at vinduene skal ryke på grunn av uværet.

Stormen fortsetter

Ifølge politiet i Vest-Finnmark ble to eneboliger evakuert da det var fare for at vegger og tak skulle rives løs i vindkastene søndag kveld.

- I tillegg er to hustak er blåst av. En campingvogn har blitt kastet opp i luften og havnet oppå tre biler. Et garasjetak har gått og det er en del knuste vinduer, sier operasjonsleder Paul-Arne Johansen til NTB.

Blir det storm hos deg også?Sjekk været på pent.no!

Han råder folk til å holde seg inne og ta sine forholdsregler, blant annet ved å sikre vinduer.

Ifølge Radio Nordkapp målte de på Forsvarets stasjon på Honningsvågfjell vindkast på hele 60 m/s søndag kveld.

Selv om stormen har løyet noe mandag morgen, er uværet langt fra over for finnmarkingene. Ifølge Meteorologisk institutt kommer stormen til å øke i styrke igjen utover mandagskvelden, og det vil bli full storm i kyststrøkene enda en desembernatt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks