Hovedinnhold

Sommertemperaturer i september!

NESTEN 20: Meteorologene holdt hva de lovet, og på værmeldingen var det sol fra sør til langt mot nord mandag. Og det er enda ikke slutt. Foto: Scanpix
NESTEN 20: Meteorologene holdt hva de lovet, og på værmeldingen var det sol fra sør til langt mot nord mandag. Og det er enda ikke slutt. Foto: Scanpix
(VG Nett) Sol ute og sol inne. Og slik høstværet fortsetter, skal alt ligge til rette for sol i hjertet og sol i sinnet for soltørste nordmenn.

Denne saken handler om:

- Ja, det har vært en stor sol over hele Norge i dag. Det er det ikke så ofte vi ser, sier vakthavende meteorolog Kristian Gislefoss ved Meteorologisk Institutt.

Meteorologene lovet knallvær mandag, og solen sviktet ikke. Fra helt i sør til nord i Nordland strålte solen fra en skyfri himmel. Enkelte steder i Rogaland krøp også temperaturen helt opp til 18 grader.

Les også:Meteorolog: - Knallvær hele uken

- Det har vært nesten sommerlige temperaturer i både Stavanger og Bergen, og det vil fortsette helt frem til helgen, sier Gislefoss.

Værkartet fra sør til Nordland var mandag badet i sol. Og slik fortsetter det.

SOL: Selv om bladene har skiftet farge, var det fremdeles mulig å nyte en varm dag i Sør-Norge mandag. Foto: Scanpix
SOL: Selv om bladene har skiftet farge, var det fremdeles mulig å nyte en varm dag i Sør-Norge mandag. Foto: Scanpix

Finværet går nordover

Mandagsværet har derimot ikke vært helt optimalt lengst nord i landet. Gislefoss ber imidlertid de nordligste av oss om å smøre seg med tålmodighet.

- Finværet kommer nordover fra onsdag av, og da kommer det til å ligge til over helgen og ut i neste uke. Det er Nord-Norge som har timet helgen best, sier meteorologen.

For Sør-Norge gjelder det nemlig å nyte solstrålene mens de er her.

- Til helgen kommer det en del nedbør inn fra øst, og det går ikke akkurat til en lovende helg i møte Østafjells. Det kan bli en våt helg på Østlandet, sier Gislefoss.

Sjekk været der du bor påpent.no!

- Det er jo litt greit at Nord-Norge tar over det fine været. Da deler vi på solen, for helt fint er det sjelden over hele vårt langstrakte land.

Nattefrost

Selv om temperaturen kan krype godt over 10 grader om dagen, er det ingen grunn til å legge bort de varme klærne.

- Natt til tirsdag vil vi nok få minusgrader noen steder i lavlandet. Hele uken kan vi få lokal natteforst på Sør-Norge, og senere også i Nordland og Troms.

Uvær påvirker godværet

For en uke siden begynte uværet «Igor» å herje kysten av Canada, og nå kommer finværet til oss. Det samme skjedde etter at orkanen «Danielle» hadde rast fra seg i Atlanterhavet tidligere i september.

Det er ikke tilfeldig, skal vi tro statsmeteorolog Bjart Eriksen.

- Det som skjer rundt i verden påvirker vårt vær, men det går begge veier. Det er vanskelig å si at stormen «Igor» fører til høytrykk hos oss, men det bidrar til at vi får fint vær. De som sier noe annet får ringe oss! er meteorologens klare beskjed.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks