Hovedinnhold

Mannlig politiker skylder på kvinnelig alterego

Sendt på sponset luksusreise: - Nej, det var inte mej

PÅ TUR: Den svenske riksdagspolitikeren Fredric Federley avviser at han har vært på sponsetur til Kanariøyene, og hevder det var hans kvinnelige alterego Ursula som har vært på tur. Foto: IBL
PÅ TUR: Den svenske riksdagspolitikeren Fredric Federley avviser at han har vært på sponsetur til Kanariøyene, og hevder det var hans kvinnelige alterego Ursula som har vært på tur. Foto: IBL
(VG Nett) Riksdagspolitikeren Fredrick Federley hevder det var hans kvinnelige dragpersonlighet som dro på den sponsede luksusreisen.

Denne saken handler om:

Den svært kreative forklaringen på den omstridte sponseturen ryster nå det politiske Sverige, melder Aftonbladet.

Sammen med sin mannlige kjæreste reiste Centerparti-politikeren Federley til Kanariøyene i midten av januar. Reisen ble sponset av flere ulike selskaper, blant annet flyselskapet Norwegian. Som motytelse skulle riksdagspolitikeren blogge om sine opplevelser.

- Det var ikke jeg

Sponseturen har vakt reaksjoner i Sverige, men det er først og fremst Federlys oppsiktsvekkende forsvarstale som har ført til omtale i svenske medier. Politikeren mener nemlig at det ikke var han, men hans kvinnelige alterego - dragpersonligheten Ursula - som deltok på turen.

- Det er ikke jeg som riksdagspolitiker som gjør dette. Jeg reiser mer som dragpersonlighet, sier Federley til Aftonbladet.

Han understreker at hele poenget med reisen var at han skulle teste fasilitetene og blogge om det, og avviser at oppdraget kommer i konflikt med hans stilling som medlem av Riksdagen.

Får støtte

På sin blogg avviser Federley bestemt påstandene om at oppholdet på Kanariøyene kan betegnes som en ferie, og viser til at dagene stort sett bestod av jobb.

- Vi hadde et par timer soltid hver dag, ellers var det jobb, skriver han.

Han mener det er naturlig at reisen ble betalt så lenge han var der for å jobbe.

Federly får full støtte av Centerpartiets gruppeleder Roger Tiefensee. Han ser ingen problemer med at Federley gjør reklame for et flyselskap.

- Jeg har ingen synspunkter så lenge dette berører rollen som riksdagsrepresentant. Han har et eget firma, og har gjort et skriveoppdrag han har tatt betalt for, sier Tiefensee.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks