Hovedinnhold

Heltehund forsvunnet grunnet datokluss

Telefonstorm for å adoptere hjemløs helt

(VG Nett) Chilenske myndigheter opplyser at de har gitt opp håpet om å finne hunden som risikerte livet sitt for å redde den døende hunde-kompisen på motorveien.

Denne saken handler om:

Overvåkningsvideoen av den hjemløse chilenske hunden som løper ut på motorveien for å redde en påkjørt hund har rørt en hel verden. Videoen er blant de heteste videoene på nettet for øyeblikket.

Opprinnelig opplyste chilenske myndigheter at episoden fant sted på motorveien Vespucio Norte Highway i Chiles hovedstad Santiago 4. desember.

VGTV:Se den utrolige videoen her!

Nå viser det seg imidlertid at overvåkningsvideoen er over et halvt år gammel. Den utrolige heltedåden - hvor den hjemløse hunden løper ut på motorveien og drar en påkjørt hunde-kompis ut av veibanen - skal ha funnet sted 23. mars i år, melder nyhetsbyrået AP.

Årsak til datoklusset skal være at 4. desember var første gang videoklippet ble vist på TV i Chile.

HELT: Den påkjørte kameraten døde, men det gjør ikke heltedåden til den hjemløse chilenske hunden noe mindre. Foto: AP
HELT: Den påkjørte kameraten døde, men det gjør ikke heltedåden til den hjemløse chilenske hunden noe mindre. Foto: AP

Les også:- Hunder kan gjøre heltegjerninger

- Har lett flere ganger

De siste dagene har Jorge Rivas - som er driftsleder for den aktuelle motorveien - sier at hans medarbeidere har blitt oppringt av mennesker som ønsker å adoptere heltehunden.

DISKUTÉR:- Men man kjenner en liten fukt i øyekroken ja, veldig trist at ikke kompisen overlevde.

BLI MED I DEBATTEN HER!

Problemet er at det er ingen som vet hvor hunden er. Nå har man gitt opp å lete etter den hjemløse helten.

- Politiet og våre medarbeidere har lett etter hunden flere ganger, men ikke nå lenger. Det har gått for lang tid siden 23. mars, sier Rivas ifølge AP.

(Saken fortsetter under bildet)

RISIKERTE LIVET: Hunden løp midt ut i trafikken for å redde sin påkjørte kamerat. Foto: AP
RISIKERTE LIVET: Hunden løp midt ut i trafikken for å redde sin påkjørte kamerat. Foto: AP

Ikke overrasket

Hans Petter Kjærstad er veterinær og ekspert på dyreadferd ved Veterinærhøyskolen. Han synes hendelsen i Chile er interessant, men han er ikke overrasket over at hunden reddet flokkkameraten.

- Hunder i en etablert flokk har godt utviklet sosial adferd overfor hverandre. De vil oppføre seg som en enhet, sa Kjærstad til VG Nett i går.

- De kan ha en oppfattelse av at den andre trenger hjelp, sier veterinæren som ikke er i tvil om at hunden visste at den selv utsatte seg for fare da den løp ut i trafikken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks