Hovedinnhold

TV-kjendis «lurt» av BBC-kornsirkel

(VG Nett) På TV-kanalen FEM viste programleder Gro Helen Tørum hvordan hun kjente «kraften» fra kornsirkelen i Avebury i England. Nå viser det seg at sirkelen var laget av BBC.

Denne saken handler om:

- Disse kornsirklene de gjør noe med en, virkelig, de gjør noe med en, sier Tørum i innslaget, som er en del av programmet «Den andre siden».

VGTV:Se video her!

Tørum var i England for å lage sak om kornsirklene, da hun fikk høre om en ny kornsirkel som skulle ha oppstått i Avebury. I programmet får vi se at hun går inn i kornsirkelen og blir sterkt preget av opplevelsen.

- Jeg har ventet på denne opplevelsen, har ønsket meg denne opplevelsen i flere år. Å få komme inn i en helt frisk kornsirkel det er overveldende, bortenfor ord, jeg har ikke noe ord, sier hun.

Når hun reiser derfra tar hun med seg steiner som souvenirer, og konkluderer med at dette har vært en stor opplevelse.

- Jeg vet at i de neste dagene kommer livet mitt til å forandre seg. Veldig. Veldig, sier hun.

Du kan se en lengre video på Youtube

Var programlogo

Sett på avstand kan man imidlertid se at kornsirkelen hadde samme form som logoen til BBC-programmet Quite Interesting(QI), skriver Fritanke.no. Og ifølge QIs Facebookside og hjemmeside er det akkurat hva det var; en logo laget som en kornsirkel.

Her kan du se logoen til programmet
(VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsider)

- Vi lagde en kornsirkel for en av våre programmer i fjor: Her finner en norsk kvinne den og får veldig sterke følelser, skriver de.

Programleder Stephen Fry betegner det som «dypt tilfredsstillende» på Twitter.

Quite Interestings presseagent bekrefter overfor VG Nett at de lagde sirkelen i mai, til bruk i programserien som starter på BBC1 i morgen kveld.

- Av mindre betydning om den er ekte

VG Nett fikk ingen kommentar fra Tørum selv på torsdag, men fikk beskjed gjennom TV Norge at hun var opptatt og ikke kunne kommentere saken. FEM har imidlertid selv intervjuet henne på sine hjemmesider.

- Hvis man er villig til å se ting i en større sammenheng, er det av mindre betydning om kornsirkelen er menneskeskapt eller ikke. Jeg deler min opplevelse, og vil oppfordre mennesker til å besøke dette området med et åpent sinn, og å bli berørt av kornsirkler som jeg regner som verdens vakreste mysterium, sier hun.

Opplevelsen ble veldig sterk fordi hun fant svar på spirituelle spørsmål hun hadde jobbet lenge med, forteller hun.

- Og hva vet jeg, det kan jo også være slik at det hele er preget av energier fra tidligere eksisterende kornsirkler på samme område, sier hun.

- Totalopplevelse

TV-kanalen skjønner godt at folk reagerer på saken.

- Vi har ingen problemer med å forstå at det settes spørsmålstegn ved det når hun snakker om, når hun sier at hun har en sterk opplevelse. Men det innslaget er tatt litt ut av sin sammenheng, her snakker hun mer om en totalopplevelse, opplevelsen er ikke tilknyttet bare den kornsirkelen, sier Svein Tore Bergestuen, kommunikasjondirektør i TV Norge og FEM til VG Nett.

VG Nett-leser:- Dette er nesten flaut for Norge.Er du enig? Diskutér her!

Han er ikke redd for at avsløringen av den «falske» kornsirkelen skal gå ut over troverdigheten til programmet.

- I dette programmet diskuterer man jo nettopp sannhetsgehalten i dette. Vi hadde blant annet en gjest på skype som fortalte at han hadde laget 100 slike kornsirkler. Så må det også være lov å ta feil, tenker jeg, sier han.

Bergestuen synes heller ikke det er flaut for TV Norge.

- Vi har gått inn i dette her med åpne øyne. Hun sier også at det ikke er så viktig for henne om det er menneskeskapt eller ikke, men at hun formidler en opplevelse, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks