Hovedinnhold

WikiLeaks: Julian Assanges internettkobling kuttet

<p>WIKILEAKS-SJEF: Julian Assange er her avbildet på balkongen på den ecuadorianske ambassaden i London, hvor han bor. </p>

WIKILEAKS-SJEF: Julian Assange er her avbildet på balkongen på den ecuadorianske ambassaden i London, hvor han bor. 

Foto: Ben Stansall, AFP
Ifølge en tweet fra Wikileaks skal et statelig organ med vilje ha kuttet koblingen til Julian Assanges internett.

Denne saken handler om:

Organisasjonen, som er kjent for å lekke store mengder dokumenter på internett, la ut tweeten søndag kveld:

«Julian Assanges internettkobling har blitt kuttet med vilje av et statlig organ. Vi har aktivert en passende beredskapsplan». 

Verken Wikileaks eller medier som har omtalt meldingene identifiserer hvem som skal ha kuttet internettet til Assange. Både det amerikanske nettstedet Politico og BBC omtaler twittermeldingen. 

Først klokken halv ett mandag la Wikileaks ut en ny twittermelding hvor de hevder at det er Ecuador som brøt internettkoblingen til Assange:

«Vi kan bekrefte at Ezuador kuttet Assanges internettkobling klokken fem lørdag ettermiddag, kort tid etter publiseringen av Clinton's Goldmand Sachs taler».

Assange har siden 2012 søkt tilflukt på den Ecuadorianske ambassaden i London for å unngå å bli utlevert til Sverige. Der er han anklaget for seksuelle overgrep og voldtekt av to kvinner. Det har han vært etterlyst for siden 2010. 

I september bestemte svensk lagmannsrett at de skulle opprettholde arrestordren mot Assange. I august ble det klart at svensk politi kunne få avhøre Assange inne i ambassaden i London. 

Wikileaks er et nettsted som er opprettet for å beskytte kilder som ønsker å lekke omstridte dokumenter, uten selv å bli kjent. Tidligere i oktober lekket de det som skal være teksten til en rekke taler Hillary Clinton har holdt til USAs finans elite. 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks