Hovedinnhold

- Sjåføren sa at Strauss så veldig stresset ut

Norsk forretningsmann hadde samme sjåfør som Strauss-Khan

(VG Nett) Kort tid etter at Dominique Strauss-Kahn forlot New York-hotellet i hui og hast, skal den norske salgsdirektøren Morten Meier ha blitt kjørt til flyplassen av samme sjåfør.

Denne saken handler om:

Meier sier til avisen New York Times at sjåføren kunne fortelle at den franske toppolitikeren tilsynelatende hadde svært dårlig tid.

- Han sa at Strauss-Khan ville dra så fort som mulig. Han så oppkavet og stresset ut, ifølge sjåføren, sier Meier til New York Times.

DNA-bevis

Strauss-Kahn ble pågrepet om bord på et Air France-fly lørdag kveld. han skulle etter planen ha vært fremstilt for varetektsfengsling søndag, men høringen ble utsatt i påvente av en DNA-test.

Rettsmedisinere har saumfart IMF-sjefens suite på jakt etter DNA-bevis for det påståtte overgrepet.

Sex-anklager

Sjefen for Det internasjonale pengefondet møter nå anklager om overgrep fra flere kvinner. Natt til mandag ble Strauss-Khan fraktet ut av politistasjonen i Harlem New York i håndjern. IMF-sjefen anklages for å ha forgrepet seg på en stuepike på luksushotellet Sofitel i den amerikanske millionbyen.

Saken fortsetter under bildet!

ANKLAGER: På dette rommet på luksushotellet Sofitel i New York skal IMF-sjefen Dominique Strauss-Khan ha forsøkt å forgripe seg på en stuepike. Foto: AFP
ANKLAGER: På dette rommet på luksushotellet Sofitel i New York skal IMF-sjefen Dominique Strauss-Khan ha forsøkt å forgripe seg på en stuepike. Foto: AFP

Den 32 år gamle kvinnen har forklart at hun befant seg i IMF-sjefens suite da han plutselig kom naken ut fra badet.

- Han tvang henne til å utføre en seksuell handling på ham, sier en talsmann for politiet til nyhetsbyrået AFP.

Den tidligere franske finansministeren skal først ha dratt kvinnen inn på soverommet og låst døren. 32-åringen har forklart at hun klarte å kjempe seg fri, men skal ha blitt innhentet og tvunget inn på badet.

Nye anklager

ANKLAGER: Journalisten Tristane Banon anklager IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn for å ha antastet henne under et intervju i 2002. Foto: AFP
ANKLAGER: Journalisten Tristane Banon anklager IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn for å ha antastet henne under et intervju i 2002. Foto: AFP

Samtidig står en fransk journalist fram og anklager den mektige IMF-sjefen for et lignende overgrep i 2002. Tristane Banon var i begynnelsen av 20-årene da hun i 2002 møtte Strauss-Kahn i forbindelse med et bokprosjekt.

I et intervju med fransk tv foreller journalisten om hvordan Strauss-Kahn kastet seg over henne.

- Jeg sparket han. Mens vi sloss nevnte jeg ordet «voldtekt» for å skremme han vekk, men det hadde ingen effekt, forteller hun. Til slutt klarte jeg å komme meg ut, forteller hun.

Banon kontaktet advokat, men valgte ikke å anmeldte overgrepet.

Støttes av kona

Forsvarerne hans bekrefter at IMF-sjefen er sliten, men utover det skal han være i god form.

- Han akter å forsvare seg med full kraft mot disse anklagene, og han nekter for å ha gjort noe som helst galt, sier advokat Benjamin Brafman.

Også Strauss-Kahns kone, den franske tv-personligheten Anne Sinclair gir full støtte til sin ektemann.

- Jeg tror ikke et øyeblikk på disse anklagene. Jeg er helt sikker på at hans uskyld vil bli bekreftet, sier hun, ifølge Skynews.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks