Hovedinnhold

Putin: G20 med optimalt kompromiss om klima

<p>PRESSEKONFERANSE: Russlands president Vladimir Putin svarte pressen etter G-20 møtet i Hamburg.</p>

PRESSEKONFERANSE: Russlands president Vladimir Putin svarte pressen etter G-20 møtet i Hamburg.

Foto: Alexander Zemlianichenko, AP
Russlands president Vladimir Putin mener G20-landene har kommet fram til et «optimalt kompromiss» om klima i slutterklæringen.

Denne saken handler om:

– Et av de veldig viktige temaene var klimaendringer. Og her klarte det tyske presidentskapet å finne et optimalt kompromiss, sier Putin på en pressekonferanse lørdag.

Den russiske presidenten sier videre at hans amerikanske motpart Donald Trump stilte mange spørsmål om de påståtte russiske forsøkene på å påvirke det amerikanske presidentvalget. Han sier de to statslederne hadde en lang diskusjon om temaet, og at han tror Trump tror på forsikringene om at Russland ikke blandet seg. Men det er bedre å spørre Trump selv, sier Putin.

Putin sier Trump er svært annerledes enn hvordan han framstår på TV. Den russiske presidenten sier videre at forholdet mellom de to supermaktene kan forbedres dersom dialogen fortsetter på samme måte som hans samtaler med Trump.

Trump og Putin møttes for første gang ansikt til ansikt fredag.

På Putins pressekonferanse lørdag ble han også spurt om Russland planlegger å blande seg borti det tyske valget.

– Jeg har allerede sagt at vi ikke blandet oss borti det amerikanske, hvorfor skape problemer her? lo Putin ifølge Lucian Kim som er Russland korrespondent for den amerikanske radiostasjonen National Public Radio (NPR).

– Hvis du analyserer den europeiske pressen, så blander de seg konstant inn i våre nasjonale anliggender. Men vi er sikre på oss selv, vi er ikke bekymret, sier Putin videre.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks