Hovedinnhold

- Dette er et gigantisk svart hull

AVSLØRT? Dette skumle objektet, kalt Sagittarius A, er et gigantisk svart hull. Foto: AFP
AVSLØRT? Dette skumle objektet, kalt Sagittarius A, er et gigantisk svart hull. Foto: AFP
(VG Nett) Kinesiske forskere har samlet bevis for at det gigantiske og ukjente objektet i vår galakse, kalt Sagittarius A, er et vanvittig massivt svart hull.

Denne saken handler om:


Forskerne ved Shanghai astronomiske observatorium har fanget radiobølger like utenfor mystiske Sagittarius A med hjelp av ti teleskoper spredt over hele USA.

Nå sier forskerne at funnene er sterke bevis på at det hemmelighetsfulle objektet er et "supermassivt svart hull", melder Reuters.

De tror at Sagittarius A er fire millioner ganger mer massivt enn solen.

Svarte hull er blant de mest gåtefulle gjenstandene i universet. Slike hull ansees som den ultimate seieren for tyngdekraften fordi de suger til seg stjerner og andre galaktiske gjenstander.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks