Hovedinnhold

Vil gjøre det umulig å hacke iPhone

<p>I RETTSKRANGEL: Apple ønsker ikke å hjelpe FBI med å knekke tastelåsen på telefonen til den døde terroristen Syed Farook.</p>

I RETTSKRANGEL: Apple ønsker ikke å hjelpe FBI med å knekke tastelåsen på telefonen til den døde terroristen Syed Farook.

Foto: Nanna Lovise Marie Johannessen, VG
Apples ingeniører jobber med ny sikkerhetsteknologi som vil gjøre det nærmest umulig for myndigheter å bryte seg inn låste iPhoner.

Hvis teknologiselskapet lykkes i arbeidet, vil det bli svært vanskelig for politiet å låse opp telefonene – selv om de skulle vinne fram med rettslige krav av den typen FBI har fremmet i USA, skriver New York Times.

I den pågående striden med FBI nekter Apple å låse opp telefonen til avdøde Syed Rizwan Farook, som sammen med sin kone drepte 14 personer i San Bernardino i desember.

Saken har vakt sterke reaksjoner i USA, blant annet har presidentkandidat Donald Trump oppfordret til boikott av selskapet.

Les også: Mystisk iPhone-feil var lagt inn med vilje av Apple

I et intervju med ABCNews onsdag sier Apple-sjef Tim Cook at han planlegger å snakke med president Barack Obama om saken.

Han sier at den eneste måten å få informasjon ut av telefonene på, er om selskapet designer en programvare som han sammenligner med kreft.

VGTV: iPhone-trikset du bør kunne

– Hvis en domstol ber oss om å skrive denne programvaren, tenk på hva annet de kan be oss om å skrive. Kanskje et operativsystem for overvåking, kanskje muligheten til at politimyndighetene kan skru på kameraet, sier Cook.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks