Hovedinnhold

Dette er alibiet til fengslet nordmann:

- Vi var en times kjøretur unna stedet der jenta ble kidnappet

CEBU/OSLO (VG Nett) Sven-Erik Berger (49) og forloveden Karen Esdrelon (24) mener vitner lyver, og hevder politiet ikke lar dem bevise sin uskyld.

Vet du noe? Tips oss!

VG Nett besøkte mandag det nyforlovede paret som har sittet arrestert i snart to døgn, mistenkt for å ha brutalt drept Ellah Joy Pique (6) på den filippinske øya Cebu.

I rommet rett over gangen har faren til Ellah akkurat fortalt VG Nett at han er sikker på at det er nordmannen og hans forlovede som har drept datteren hans.

Stemningen på politistasjonen der de to blir holdt er rolig. Men paret er frustrerte over ikke å bli trodd.

- Bildebevis

- Vi har bilder som viser hvor vi var på den aktuelle dagen, men PC-en og mobiltelefonene er beslaglagt og politiet virker ikke så interesserte, forteller 49-åringen fra Kongsberg lavmælt, men fattet til VG Nett.

- DE SKYLDIGE ER TATT: VG Nett møtte faren til den drepte seksåringen. Reynante Pique er sikker på at det var Sven-Erik Berger (49) og forloveden Karen Esdrelon (24) som drepte datteren hans. Foto: Thomas Åkerblom
- DE SKYLDIGE ER TATT: VG Nett møtte faren til den drepte seksåringen. Reynante Pique er sikker på at det var Sven-Erik Berger (49) og forloveden Karen Esdrelon (24) som drepte datteren hans. Foto: Thomas Åkerblom

Både Berger og forloveden har hele tiden hevdet sin uskyld og mener hele saken dreier seg om en forveksling.

- Dette er bare så trist for oss. Vi håper og ber om at vi kommer oss ut av saken, og at vi får bevise at vi er uskyldige, forteller Bergers forlovede, 24 år gamle Karen Esdrelon, mens hun holder hardt i hånden til kjæresten.

På fingeren bærer hun forlovelsesringen hun fikk av mannen sin forrige uke.

- Var et annet sted

Ifølge politiet og vitnene forsvant seks år gamle Ellah i fire-fem-tiden tirsdag, da hun etter skoleslutt ble plukket opp av en hvit mann og en filippinsk kvinne i en bil utenfor Calajoan Elementary School.

DREPT: Ellah Joy Pique (6) ble funnet drept klokken åtte torsdag morgen - to dager etter at hun skal ha blitt kidnappet utenfor skolen. Foto: Privat
DREPT: Ellah Joy Pique (6) ble funnet drept klokken åtte torsdag morgen - to dager etter at hun skal ha blitt kidnappet utenfor skolen. Foto: Privat

- På det tidspunktet var vi på språkskolen i Cebu City der Karen skal begynne på norskkurs, forteller Berger.

Språkskolen ligger nesten en times kjøretur unna stedet der den seks år gamle jenta ble kidnappet.

- Klokken 15.50 kom vi til skolen. Der betalte vi en registreringsavgift som vi har kvittering på. Vi møtte han som driver språkskolen og kona, og i tillegg flere elever som kan bevitne at vi var der. Kvitteringen har politiet, hevder Berger.

Ifølge Berger var de på språkskolen i en halvtimes tid før de gikk til en restaurant like ved.

- Vi dro fra skolen og gikk til restauranten Family Choice. Der spiste vi en tidlig lunsj og lot faktisk kelneren ta bilde av oss der, det ligger også på PC-en som er beslaglagt.

SPØKET OM TEGNING: På flyplassen skal Karen Esdrelon (24) ha spøket med forloveden Sven-Erik Berger (49) og sagt at tegningen lignet på ham. Foto: Politiet
SPØKET OM TEGNING: På flyplassen skal Karen Esdrelon (24) ha spøket med forloveden Sven-Erik Berger (49) og sagt at tegningen lignet på ham. Foto: Politiet


- Har ikke bil

Etter at lunsjen var over, gikk turen videre til hotellet Waterfront Hotel, ifølge Berger.

- Vi forlot restauranten rundt klokka fem, kapret en taxi og dro til hotellet, der vi skulle bo en natt før vi dro til Karens hjemby, sier Berger.

FINGERAVTRYKK: Ifølge politiet har paret status som mistenkte. Foto: Thomas Åkerblom
FINGERAVTRYKK: Ifølge politiet har paret status som mistenkte. Foto: Thomas Åkerblom

- Vitner sier jenta ble plukket opp av en SUV eller en Mitsubishi Pajero - har du en slik?

- Nei, det har jeg virkelig ikke. Jeg har ikke kjørt bil i Cebu City, for jeg føler meg ikke komfortabel med den kaotiske trafikken her. Vi tar alltid taxi når vi kjører rundt her, og buss når vi skal til Karens hjemby Tuburan.

Ifølge Berger er dette andre gang han er i Cebu City, og han forklarer at han ville hatt store problemer med å navigere seg frem med bil på egenhånd i byen med 750.000 innbyggere.

VGTV: Se intervju med det drapsmistenkte paret her

Et av vitnene skal ha fortalt at han så det norsk-filippinske paret på en restaurant sammen klokken 17 mandag - dagen før seksåringen forsvant. Det vitneutsagnet mener Berger underbygger at alle beskyldningene mot dem er gale.

- Han fortalte at han hadde sett oss på et tidspunkt jeg faktisk ikke var i landet engang. Klokken 17 mandag satt jeg fremdeles på flyet fra Hong Kong til Filippinene, så det er jo ren løgn, fortviler nordmannen.

Barnevitner får «goodiebager»

- Jeg er 120 prosent sikker på at de er uskyldige, vitnene har utpekt feil folk. Hvis politiet hadde villet kunne de fått bekreftet at Sven-Erik og Karen ikke kan ha vært på åstedet, sier parets forsvarer Salvador Solima til VG Nett.

Forsvareren mener også at barna som har vært med på å peke ut nordmannen og hans forlovede som personene som hentet Ellah utenfor skolen er lite troverdige. VG Nett så selv at barna hadde fått utdelt «goodiebager» med blant annet godteri da de mandag morgen igjen forklarte seg på politistasjonen.

- Jeg vil ikke si så mye om barnas alder, men jeg er helt sikker på at de har blitt manipulert, sier Solima til VG Nett.

Han mener også at selve pågripelsen på flyplassen var ulovlig, siden det ifølge ham ikke forelå en rettsordre i forkant av at de to ble arrestert lørdag kveld.

Filippinsk politi forteller til VG Nett mandag at de har frist på 36 timer på å sikte paret, men disse timene beregnes bare utfra vanlige arbeidsdager. Dermed kan en avklaring på de mistenktes status drøye flere dager ut i denne uken.

- Juristene våre jobber med saken nå. Vi forsøker å kartlegge alle sider ved denne saken, og kommer tilbake med mer informasjon så snart juristene er ferdige, sier etterforsker Anthony Bagarinao til VG Nett.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks