Hovedinnhold

Matkrise i Venezuela: Dreper flamingoer og truede dyrearter

<p>ULOVLIG JAKT: I Venezuela er det nå rapportert om flere funn av drepte flamingoer, trolig som et desperat resultat av landets akutte matkrise.</p>

ULOVLIG JAKT: I Venezuela er det nå rapportert om flere funn av drepte flamingoer, trolig som et desperat resultat av landets akutte matkrise.

Foto: Amir Bibawy, AP
Matkrisen i Venezuela er blitt så ille at folk har begynt å drepe flamingoer og truede dyrearter for å stagge sulten.

Denne saken handler om:

Det er både ulovlig og uvanlig å jakte på flamingoer i Venezuela. Men den siste tiden har personell fra Zulia University i byen Maracaibo rapportert om minst 20 tilfeller der kadavre etter flamingoer er funnet, melder avisen The Miami Herald.

Renovasjonsarbeidere over hele landet skal også ha funnet restene etter hunder, katter, esler og maurslukere dumpet i søppelposer.

– Noen ganger finner vi bare dyrets hode, mage eller ben. Dette var noe vi sjelden så før, men nå er denne praksisen blitt helt ute av kontroll, og det ser ut til å bli mer og mer utbredt, sier renovasjonsarbeider Robert Linares til The Miami Herald.

Sjefen for renovasjonsetaten i Maracaibo sier at seks av ti søppelposer eller søppelkasser har blitt rotet gjennom av sulte mennesker.

Les også: Sult og avmakt i Venezuela.

<p>MANGLER MEDISINER: Helsearbeidere demonstrerer mot president Nicolas Maduro og medisinmangelen i Vanezuela.</p>

MANGLER MEDISINER: Helsearbeidere demonstrerer mot president Nicolas Maduro og medisinmangelen i Vanezuela.

Foto: Carlos Garcia Rawlins, Reuters

Økonomisk kollaps

Det en gang oljerike landet har opplevd økonomisk kollaps etter at Nicolás Maduro tok over makten etter sosialisten Hugo Chávez i 2013. Det globale fallet i oljeprisene har knelt landets økonomi og ført til en rekordhøy inflasjon på opptil 700 prosent i fjor, ifølge International Monterary Fund.

Inflasjonen har gjort det vanskelig å importere varer, noe som har ført til en akutt mangel på mat, medisiner og basale varer. Ifølge en nyere studie gjennomført av tre universiteter i Venezuela har hele 87 prosent av befolkningen ikke råd til å kjøpe nok mat til å dekke familiens behov.

Har du lest: Anklager regjeringen for statskupp.

– Vi synes disse drapene er groteske, men hvordan kan vi kritisere noen som dreper duer, hunder og katter fordi de er sulte, sier Doris Rubio, leder for Animal Protection Association i Venezuela til avisen.

Forskere advarer mot å spise dyr som ikke er avlet for menneskelig føde. Man kan få i seg farlige bakterier og virus som kan være dødelige, forteller Hugo H Hernández, professor ved University of Zulia.

I tillegg til matmangelen har den økonomiske krisen ført til en økning i kriminalitet, melder Fox News. Hovedstaden Caracas er nå preget av blodige demonstrasjoner og portforbud. 

Les også: Et plyndret land.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks