Hovedinnhold

Fagforeningsleder dømt til 16 års fengsel i Venezuela

I JERN: Ortega arrangerte for tre år siden en demonstrasjon mot President Chavez, nå er han dømt til 16 års fengsel. Foto: Reuters
I JERN: Ortega arrangerte for tre år siden en demonstrasjon mot President Chavez, nå er han dømt til 16 års fengsel. Foto: Reuters
En fagforeningsleder i Venezuela, som organiserte en streik mot president Hugo Chavez for tre år siden, ble tirsdag dømt til 16 års fengsel.

Denne saken handler om:

Carlos Ortega regnes som en av presidentens ledende kritikere, og flyktet fra Venezuela etter den to måneder lange streiken i 2003. I mars vendte han hjem, og ble kort tid etter pågrepet.

Tilhengere av den gråhårede fagforeningslederen anklaget regimet for politisk forfølgelse, og reagerer sterkt på dommen som lyder på 15 år og 11 måneder.

Ortega er den første opposisjonslederen som er dømt etter uroen og streiken fra desember 2002 til januar 2003, som var et forsøk på å styrte Chavez.

Hundrevis av politiske aktivister og forretningsfolk står nå for tur, etter å ha blitt siktet for å ha sabotert landets oljeindustri og ødelagt økonomien i landet, under kuppforsøket i 2002.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks