Hovedinnhold

Dømt til 30 års fengsel for drap på skjønnhetsdronning

<p>TRAGEDIE: Her er den avdøde Monica Spear avbildet i forbindelse med at Miss Venezuela-kåringen i 2004.</p>

TRAGEDIE: Her er den avdøde Monica Spear avbildet i forbindelse med at Miss Venezuela-kåringen i 2004.

Foto: AFP
En domstol i Venezuela har dømt tre menn til 30 år i fengsel for drapet på en tidligere skjønnhetsdronning og hennes partner.

Denne saken handler om:

29 år gamle Monica Spear og 39 år gamle Thomas Henry Berry ble skutt og drept rett foran datteren deres på fem år etter at de fikk motorstopp på landeveien i januar 2014.

Familien låste seg inne i bilen for å holde unna landeveisrøverne, men de væpnede mennene åpnet ild. Spear ble drept med ett enkelt skudd.

Spear ble kåret til Miss Venezuela i 2004 og hadde jobbet som skuespiller i serier produsert av det latinske TV-selskapet Telemundo, som «Pasion Prohibida» (Forbudt lidenskap) og «Flor Salvaje» (Vill blomst). Hun var på ferie da drapet skjedde.

Tidligere er to gutter på 15 og 17 år dømt til fire års fengsel for å medvirket til drapet. Tre andre menn har dessuten fått fengselsstraffer på mellom 24 og 26 år.

I 2014 ble også skjønnhetsdronning og student Genesis Carmona (22) drept under en demonstrasjon i byen Valencia.

Venezuela har slitt med omfattende kriminalitet og høy drapsrate i mange år. I 2012 ble det registert 16.000 drap i landet, ifølge NTB.

Bare Sør-Afrika, Honduras og El Salvador har lignende drapsrater.

Høsten 2013 var de i gang med å installere 30.000 overvåkingskameraer for å prøve å bekjempe kriminaliteten.

Drapet har også satt myndighetene i bevegelse, og president Nicolás Maduro sammenkalte til et krisemøte med borgermestre og guvernører for å drøfte mottiltak mot kriminaliteten.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks