Hovedinnhold

Tykkere med kjæreste

KJÆRESTER: Ifølge ny forsknig øker vekten mer til kvinner som har partner enn de som er single. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Scanpix
KJÆRESTER: Ifølge ny forsknig øker vekten mer til kvinner som har partner enn de som er single. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Scanpix
(VG Nett) Alt i livet kan ikke være rosenrødt samtidig. Har du funnet drømmekjæresten, så sniker kiloene seg på.

Denne saken handler om:

Kvinner med kjæreste legger mer på seg enn de som er single viser en ny studie fra Australia. Hva som skjer med menn i forhold tar ikke studien for seg.

Studien ble publisert i januarutgave av tidsskriftet av American Journal of Preventive Medicine, ifølge avisa The New York Times.

Studien er basert på selvrapporterte svar fra 6000 australske kvinner i perioden 1996 til 2006.

Kvinnene var mellom 18 og 23 år gamle, og veide rundt 63 kilo da kartleggingen startet. Ti år senere var kvinnene som hadde partner, men ikke barn rundt 6,8 kilo tyngre. For kvinner uten partner og barn viste vekten 5 kilo mer i løpet av den samme perioden.

For kvinner som hadde fått barn i perioden var vektøkningen størst - med 9 kilo.

Nå advarer forskere mot å senke sunnhetskravene når man går inn i et forhold og etablerer seg, skriver forskning.no.

- Dette er et generelt helseproblem. Å gifte seg eller flytte inn sammen, eller få barn er hendelser som trigger vektøkning, sier Maureen Murtaugh, som er amanuensis i epidemiologi ved University of Utah til New York Times.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks