Hovedinnhold

Fem skoleelever døde i tornado

KNUST: Et helikopter evakuerte de skadde fra Enterprise High Scool. Foto: AP
KNUST: Et helikopter evakuerte de skadde fra Enterprise High Scool. Foto: AP
(VG Nett) En tornado som i går raste gjennom staten Alabama i USA, tok livet av minst syv personer. Fem av disse var skoleelever.

Denne saken handler om:

De fem tenåringene, som alle var elever ved Enterprise High School helt sør i deltstaten, ble knust under ruinene da taket på skolen kollapset, har lokale myndigheter opplyst.

VG TV:Jeg måtte bære to døde ut.

Sent torsdag kveld, lokal tid, gikk letemannskaper fremdeles rundt i ruinene for å finne flere ofre for de enorme vindstyrkene. I de første kaotiske timene etter stormen varierte rapportene om antall omkomne voldsomt. På et tidspunkt snakket man om hele 18 døde.

- Det nøyaktige antallet vet vi ærlig talt ikke, opplyser en talsperson til nyhetsbyrået AP.

Flere tornadoer rammet USA i går, og var deler av en rekke store stormer, med både torden og snøvær, som strakk seg fra Minnesota til Mexico-gulfen. I Missouri tok en tornado livet av syv år gamle Elizabeth.

SJOKKERT: En elev samler tankene etter at den voldsomme tornadoen herjet skolen hennes, og tok livet av fem medelever. Foto: AP
SJOKKERT: En elev samler tankene etter at den voldsomme tornadoen herjet skolen hennes, og tok livet av fem medelever. Foto: AP

En tornado gjorde også store skader på et sykehus sørvest i delstaten Georgia. Det ble meldt om to omkomne der, men tallene har ikke blitt bekreftet.

Mer enn 50 mennesker er fraktet på sykehus etter at den voldsomme tornadoen herjet Alabama.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks