Hovedinnhold

Europa snør ned

(VG Nett) Uvanlig store snømengder og bitende minusgrader fører til dødsfall og trafikkstans flere steder i Vest-Europa.

Denne saken handler om:

Tips oss

Selv om nordmenn, særlig i Sør-Norge, hakker tenner denne helgen, glimrer den hvite nedbøren med sitt fravær. Sånn sett er vinteren snudd på hodet - store deler av Vest-Europa har nemlig fått et ublidt møte med is og snø.

Snøværet tar liv

Det franske nyhetsbyrået AFP melder om flere dødelige trafikkulykker i landet. Lørdag omkom tre franske soldater, som var på vei til Mali for å slutte seg til de franske styrkene, da militærkjøretøyet de satt i krasjet på grunn av vanskelige kjøreforhold.

Lørdag omkom også to mannlige og to kvinnelige klatrere i et snøskred i Storbritannias høyeste fjellkjede, Det skotske høylandet. En femte kvinnelig klatrer ligger nå på et skotsk sykehus med svært alvorlige skader.

Enorme problemer i Storbritannia

Snøen har dessuten skapt problemer for reisende i England, særlig på flyplassen Heathrow utenfor London, der 417 flyavganger ble kansellert fredag som følge av 5- 10 centimeter snø. 111 fly måtte avlyse reisene sine fra flyplassen lørdag, melder Daily Mail.

Det meldes samtidig om tomme butikkhyller på De britiske øyer, etter panikkhamstring i anledning uværet.

De britiske avisene karakteriserer snøfallet som et som kun kommer «én gang i tiåret», og meteorologer advarer om opp mot ytterligere 10 centimeter søndag. Samtidig meldes det om temperaturer ned mot 20 minusgrader i Midt-England, Midt-Wales og i de skotske fjellene utover i neste uke.

Alvorlige trafikkulykker

Også høyhastighetstoget Eurostar, som binder sammen storbyene London, Brüssel og Paris, har måttet kansellere flere av sine avganger. Det skriver BBC på sine nettsider.

I en kjedekollisjon i Massif Central-området i Spania, der en trailer og ti personbiler var involvert, omkom et ektepar lørdag. Årsaken skal være svært glatte veier.

Samtidig krasjet en buss med russiske turister i Savoie i de franske alpene. 20 mennesker ble skadet, tre av dem svært alvorlig, opplyser AFP.

3900 værulykker i Portugal

Også i Portugal snør det som aldri før. Mellom fredag og søndag morgen ble det rapportert hele 3900 værrelaterte ulykker i landet. I hovedstaden Lisboa døde en eldre mann av hodeskadene han ble påført da sterke vinder dyttet ham inn i en dør. I forstaden Agualva ble to ungdommer sendt til sykehus med skader etter at en pipe kollapset i et bolighus.

LURER DU PÅ HVORDAN VÆRET SER UT NESTE UKE, DER DU BOR? FÅ SVARET PÅ PENT.NO!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks