Hovedinnhold

42 omkomne i syklonen på Fiji

42 personer er bekreftet døde etter syklonen Winston, som rammet Fiji i helgen. Tallet er ventet å stige etter hvert som redningsmannskapene når fram til isolerte landsbyer.

Denne saken handler om:

– 42 fijianere er døde. Katastrofeledelsen fortsetter å sende redningsteam for å hjelpe de som er rammet over hele Fiji, skriver regjeringens talsmann, Dan Gavidi, på Twitter.

Leder for Røde Kors' stillehavskontor, Ahmad Sami, sier dødstallet vil fortsette å stige etter hvert som de får mer informasjon fra de hardest rammede områdene.

Les også: Norsk familie i Fiji-stormens øye

Den tropiske syklonen Winston beskrives som en av de kraftigste stormene som noensinne er målt på den sørlige halvkule med vindkast på over 90 sekundmeter.

Syklonen Winston slo til med full kraft mot de tropiske øyene forrige helg, og er målt til å være den sterkeste syklonen som har rammet øyene siden målingene startet.

Søndag ble det meldt om at seks personer var døde etter naturens herjinger, og mandag hadde tallene steget til 20.

De fleste har dødd etter å ha bli truffet av flyvende gjenstander eller de har vært i bygninger som har kollapset.

Les også: Derfor rammes Asia av gigant-stormer.

Ewan Perrin, talsmann for myndighetene på Fiji, sa mandag at høyeste prioritet er å få tilført forsyninger, men at de fremdeles har problemer med å få kontakt med flere av de avsidesliggende øyene i området, deriblant Koro-øyene, som er hardest rammet av herjingene.

Fiji består av 900.000 innbyggere fordelt på 100 bebodde øyer.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks