Hovedinnhold

Snakk om utforkjøring!

I stedet for å parkere, raste bilen – med sjåføren inni – utfor kanten og ble hengende i sikkerhetskabler på siden av det ni etasjers høye parkeringshuset.

Denne saken handler om:

Sjåføren av bilen klarte på mirakuløst vis å klatre trygt ut av takluken på bilen og inn i parkeringshuset igjen, skriver brannvesenet i Austin i den amerikanske delstaten Texas på sin Facebook-side.

Hang i sikkerhetskabel

<p>TOTALVRAK: Brannmannskapene brukte seks timer på å fire bilen ned, ifølge Statesman.</p>

TOTALVRAK: Brannmannskapene brukte seks timer på å fire bilen ned, ifølge Statesman.

Foto: AFD Firefighter Jim Richardson

Den 24 år gamle sjåføren skulle parkere Toyotaen i toppetasjen av det ni etasjer høye parkeringshuset fredag, da bilen ikke ville stoppe og fortsatte å kjøre fremover, sier talsmann Palmer Buck for brannvesenet i Austin til CNN.

Les også: Skulle bare sjøsette båten – slik endte det

Ifølge brannvesenet brøt bilen gjennom tre sikkerhetskabler langs parkeringshuset.

En av kablene snurret seg inn rundt forhjulet på bilen, og førte til at den ble hengende opp ned med takluken vendt inn mot bygget.

– Han var fortsatt i førersetet da jeg kom ut. Det så ganske farlig ut, selv om bilen ikke beveget seg, uttalte et vitne til CNN.

Les også: Begravd to måneder i nedsnødd bil – overlevde ved å spise snø

Reddet av setebeltet

Ifølge avisen Statesman ble bilen hengende langs parkeringshuset i flere timer før brannvesenet fikk senket den trygt ned.

Sjåføren kom fra det uskadet, og får ros av brannmannskapene for å ha hatt på seg setebeltet som holdt han på plass da bilen vippet rundt:

– Han var skjelven, men ikke skadet. Toyotaen derimot er totalvraket. Dette viser hvorfor du alltid skal ha på setebeltet, sier Buck til Statesman.

Les også: Politiet reddet mannens hund – men han ville ikke ha hunden tilbake ...

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks