Hovedinnhold

Skulle omskjæres ble amputert

(VG Nett) Den mexikanske mannen skulle omskjæres, men endte opp med å få penis kappet av.

Denne saken handler om:

Nå er legen med det klingende navnet Francisco Javier Valentin y Ortiz tiltalt for både det ene og det andre etter at han var noe slepphendt med skalpellen.

Pasienten, hvis navn ikke er frigitt, henvendte seg til skalpellsvingeren i september 2000 for å få utført en omskjæring, melder BBC. Dette skal i utgangspunktet være en svært enkel operasjon, hvor en del av mannens forhud fjernes.

Inngrepet kan utføres med lokalbedøvelse, og pasienten skal vanligvis kunne forlate sykehuset kort etter at operasjonen er utført. Vanlige komplikasjoner er blødninger, at for mye eller for lite hud er fjernet, eller at penis endrer fasong.

I dette tilfellet ble imidlertid resultatet noe mer alvorlig enn som så. Mannen oppdaget til sin forskrekkelse at penis var kappet av.

Etterforskere i byen Tijuana nord i Mexico har arrestert legen, som ikke hadde den nødvendige godkjenningen for å utføre omskjæringer. Dr. Ortiz hadde nemlig ikke spesialisert seg i urologi, og må belage seg på en fengselsstraff for ugjerningen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks