Hovedinnhold

Romfarts-kyllinger undersøkes

(VG Nett) Tre kyllinger som har reist Jorden rundt 108 ganger som egg, hakket seg tirsdag gjennom skallene.

Denne saken handler om:

De tre space-kyllingene skal nå undersøkes av kinesiske romfarts-eksperter.

Kyllingene hakket seg tirsdag ut av eggene i et laboratorium i Beijing, melder nyhetsbyrået Xinhua. Allerede før fødselen var de mer bereist enn de fleste av oss kan drømme om gjennom et helt liv.

Som egg har de nemlig reist 108 ganger rundt Jorden om bord i Kinas ubemannede romskip Shenzhou III. Etter landingen har de varmet seg i laboratoriet i Beijing. Det har ikke kommet kyllinger ut av de seks andre eggene som var med på den syv dager lange romferden.

Nå skal høne-kyllingen og de to hane-kyllingene undersøkes nøye. Hensikten er å finne ut om de har fått genetiske skader av oppholdet i verdensrommet.

Lederen for forskerteamet, Yang Ning, sier til Xinhua at det er heldig at kyllingene er av begge kjønn. Dermed kan de formere seg slik at forskningsgrunnlaget blir større.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks