Hovedinnhold

Poserte med tyvgodset og la ut bildene på nettet

(VG Nett) Denne tyven burde kanskje tatt seg et nettkurs før han stjal tre datamaskiner og senere lastet opp bilder av seg selv og tyvgodset på offerets nettside.

Denne saken handler om:

Sjelden har vel politiet i Danmark hatt en enklere jobb med å avsløre en innbruddstyv. Siden i våres, og starten av sommeren, har politiet i Østjylland lett etter en person som flere ganger har brutt seg inn i ulike boliger i Østjylland.

Flere bilder og videoklipp

I starten av juli fikk de derimot et gjennombrudd i saken, skriver danske Berlingske Tidende.

En 29 år gammel kvinne fra Tranbjerg ved Århus, som hadde blitt frastjålet tre bærbare datamaskiner, ringte plutselig til politiet. Hun kunne fortelle at hun hadde hele 259 bilder og videoklipp av tyven.

Den 3. juli mens hun satt og jobbet på den nye datamaskinen sin, tikket det inn en beskjed på skjermen hennes om at noen hadde lastet opp flere nye filer på hennes private «Dropbox» (gratistjeneste på Internett der du blant annet kan laste opp bilder og dokumenter til lagring. journ.anm.).

- Jeg forsto ingenting. Det er veldig lenge siden jeg har lagt inn noen nye filer på denne siden, sier kvinnen, som ønsker å være anonym, til avisen.

Poserer med tyvgods og penger

Det viste seg at tyven hadde koblet sitt eget kamera til en av kvinnens frastjålne maskiner.

- Når man kobler et kamera til maskinen lastes alt automatisk opp i Dropbox-tjenesten min. Jeg gjenkjente mine egne datamaskiner i bakgrunnen på bildet med en gang, sier hun.

Tyven poserer blant annet villig foran maskinene med en bunke dollarsedler i hånden.

- Jeg fortet meg å lagre bildene og sendte de til politiet med en gang, sier hun.

Fortsatt på frifot

Deretter tok det ikke lang tid før politiet fikk identifisert den fotogene tyven. Mannen ble etterlyst og samtidig koblet sammen med en rekke andre tyverier den siste tiden. Mannen har derimot i mellomtiden rukket å forlate landet, og er altså fortsatt på frifot.

Danske BT har fått tilgang til alle bilder og videoklipp, og skriver at tyven er av østeuropeisk opprinnelse. Flere av de andre bildene viser i tillegg mannen delvis, eller helt, avkledd.

- Akkurat det var jeg ikke vant til å se på min datamaskin. Alle bildene virket veldig mystiske. Så er det jo litt irriterende at jeg ikke har navnet hans siden jeg har sett han nesten helt naken, sier 29-åringen.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks