Hovedinnhold

Overlevde forlis på åpent hav takket være denne fiskekassen

(VG Nett) Da båten til Ryan Harris (19) sank, overlevde han i en liten blå fiskekasse i ett døgn mens han sang barnesanger for å holde motet oppe.

Denne saken handler om:

Sent fredag kveld, midt ute i det kaldeste Stillehavet utenfor Alaska, takket fiskebåten til Ryan Harris og mannskap Stonie «Mac» Huffman for seg. Det skriver TV 2.

Voldsomme bølger sørget for at båten kantret og sank.

VGTV: Se video - her blir de reddet!

Fikk ikke plass i kassen

Da de to ikke kom hjem til avtalt tid meldte venner og familie dem savnet og en stor redningsaksjon ble iverksatt.

Begge hoppet i havet og fikk etter hvert tak i hver sin fiskekasse i plast. Huffman sørget først for å få 19-åringen Harris inn i en av de én ganger én meter små fiskekassene, men han klarte derimot ikke å få plass i en selv.

Han tok derfor fatt i et plastlokk som fløt i sjøen.

Åtte meter høye bølger senere hadde de to mistet hverandre ute til sjøs.

- Jeg trodde aldri at jeg skulle dø, men jeg var veldig bekymret for «Mac» sier 19-åringen til lokalavisen The Daily Sitka Sentinel.

REDNINSHELIKOPTER: Ryan Harris, som lå 26 timer ute i fiskekassen, ble etter hvert plukket opp av et redningshelikopter fra den amerikanske kystvakten. Foto: AP PHOTO, JOEL BRADY-POWER, DAILY SITKA SENTINEL, NTB SCANPIX
REDNINSHELIKOPTER: Ryan Harris, som lå 26 timer ute i fiskekassen, ble etter hvert plukket opp av et redningshelikopter fra den amerikanske kystvakten. Foto: AP PHOTO, JOEL BRADY-POWER, DAILY SITKA SENTINEL, NTB SCANPIX


Fløt med plastlokk

Ute i bølgene kom Huffman etter hvert over en av de to overlevelsesdraktene som var om bord i båten. I to timer tviholdt han i plastlokket samtidig som han fikk på seg drakten. Han lyktes til slutt, og ble funnet av letemannskaper rundt 40 kilometer nordvest for byen Sitka i Alaska.

Sistemann derimot, Ryan Harris, befant seg i 26 timer ute på det åpne hav, i fiskekassen som Huffman hadde hjulpet han opp i. Harris har selv fortalt til lokalavisen at han holdt motivasjonen oppe ved å synge om reinsdyret Rudolf, og barnesangen som ironisk nok heter «Ro, Ro, Ro din båt».

- Også hadde jeg en alvorsprat med meg selv der jeg sa, «Mitt navn er Ryan Harris og jeg skal ikke dø her ute». Slik holdt jeg ut i flere timer, sier han.

- Mirakel

Da redningshelikopteret fra den amerikanske kystvakten dukket opp lørdag ettermiddag, var det en kald, men glad fisker som satt i boksen ute på havet.

Don Kluting, leder for redningsmannskapet i Sitka, sier til den amerikanske TV-kanalen Fox News at de to fiskerne hadde englevakt.

- Det er et sant mirakel at de overlevde, sier han.

Harris fikk blemmer og sårskader på hendene etter å ha tviholdt i fiskekassen i 26 timer, samt et kutt over øyet. Han påstår likevel til lokalavisen at han føler seg ett hundre prosent på tross av hendelsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks