Hovedinnhold

Linda fødte sitt eget barnebarn

FØDTE DATTERENS SØNN: Linda Sirois (49) ønsket å hjelpe datteren og mannen hennes med å få barn. 17. august i år fødte hun en sønn, sitt eget barnebarn. Foto: PRIVAT
FØDTE DATTERENS SØNN: Linda Sirois (49) ønsket å hjelpe datteren og mannen hennes med å få barn. 17. august i år fødte hun en sønn, sitt eget barnebarn. Foto: PRIVAT
(VG Nett) Datteren til Linda Sirois (49) har en hjertefeil som gjør at hun ikke kan få barn. Da valgte moren hennes å stille opp som surrogatmor.

Denne saken handler om:

- Jeg så på dette som å være barnevakt, sier Linda Sirois fra Maine i USA til VG Nett.

Datteren til Sirois, Angel Herbert, ble advart av sin kardiolog om å ikke gjennomgå et svangerskap på grunn av en hjertefeil hun har. Et svangerskap ville medføre store komplikasjoner både for henne, og det eventuelle barnet.

Vet du om flere slike utrolige historier? Kontakt vår journalist! 

Fikk avslag på grunn av alderen

I fjor sommer begynte hun og mannen, Brian Herbert, den lange prosessen med å finne alternative løsninger siden de svært gjerne ønsket seg barn, skriver lokalavisen Bangordaily.

Men de trengte ikke lete lenge for moren til Angel ønsket å hjelpe.

- Jeg kunne ikke se dem gå gjennom hele livet uten barn når jeg kunne hjelpe dem. For meg tar det bare ni måneder å gi dem den største gaven i livet og jeg visste at det kunne gjøres, sier Sirois.

Sirois hadde lest om en annen bestemor, en dame på 60 år, som hadde gjort det samme og vært surrogat for sitt eget barnebarn. Derfor visste hun at dette kunne la seg gjøre.

Dermed oppsøkte Angel og moren ulike klinikker for å få satt i gang prosessen. Men alle ga moren til Angel avslag på grunn av alderen. Linda Sirois nektet å gi seg og tok kontakt med Reproductive Science Center of New England i Lexington. Der fikk de hjelp.

Stor prosess

Som en del av prosessen gjennomgikk 49-åringen flere tester for å sikre at helsen hennes var optimal for å kunne bære frem et barn. Når alt var godkjent ble tester og prosedyrer gjennomført ved det lokale sykehuset i Madawaska.

- Datteren min hadde sin kalederen med instrukser for å kunne hente ut egg, jeg hadde min som skulle forberede kroppen på hva som ville skje. Det var noen intense dager, men vi tok det steg for steg, sier Sirois.

Angel og moren dro tilbake til senteret i New England i november i fjor og fikk satt i gang den kunstige befruktningen. Legene hentet ut egg fra datteren Angel, sæd fra mannen hennes Brian, og embryoet ble satt inn i moren.

14. desember, omtrent en måned senere, var graviditetstesten positiv og Linda Sirois var for første gang gravid på to tiår. Forrige gang hun fødte var det til hennes to tvillingsønner Michael og Matthew, som begge er 20 år gamle i dag.

- Alle støttet meg i dette, både venner og familie samt samfunnet for øvrig, sier hun.

Fødte en liten gutt

Den 17. august i år klokken 08.00 om morningen fødte Linda Sirois en gutt ved navnet Madden Brian Herbert. Datteren Angel, som endelig har fått ønsket sitt om å bli mor oppfylt, sier opplevelsen var surrealistisk.

- Jeg håpet at alt skulle gå bra for både mamma og barnet, noe det heldigvis gjorde. Vi har fått utmerket behandling på sykehuset og er så glade for det som har skjedd. Moren min er virkelig fantastisk og vi har fått en nydelig gutt, sier hun til lokalavisen.

- Svangerskapet gikk veldig bra, det samme gjorde fødselen. For meg handlet dette om å gi barnebarnet mitt et godt hjem før han kom til verden, sier Sirois.

- Føler meg velsignet

Sirois har fire barn fra før. Barnet hun nå har hjulpet å bære frem er hennes andre barnebarn. Dr. Joyce Herbert, som tok i mot det siste tilskuddet i familien, sier dette er noe av det største hun har opplevd i sin karriere.

- Det var en helt utrolig opplevelse å få være med på. Dette er helt klart en av de mest minneverdige øyeblikkene i min tid som lege. Jeg er veldig glad for at jeg fikk ta del i dette, sier hun.

Sirois forteller at hennes nye barnebarn, samt datteren og mannen, har det bra.

- Vi er alle lykkelige og har det bra. Dette har hele tiden vært deres barn og jeg føler meg heldig og velsignet som fikk gjøre dette, sier hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks