Hovedinnhold

Giftet seg med død kjæreste

«Dette er slutten på en lang kamp»

KJÆRLIGHETSBEVIS: Karen Jumeaux fikk endelig gifte seg med mannen hun elsker. Her er hun sammen med sin sønn Andy og to vitner. Skulle hun ønske å gifte seg på nytt må hun be om skilsmisse, sier juridiske eksperter. Foto: AFP / Francois Nascimbeni
KJÆRLIGHETSBEVIS: Karen Jumeaux fikk endelig gifte seg med mannen hun elsker. Her er hun sammen med sin sønn Andy og to vitner. Skulle hun ønske å gifte seg på nytt må hun be om skilsmisse, sier juridiske eksperter. Foto: AFP / Francois Nascimbeni
PARIS (VG) President Nicolas Sarkozy godkjente at en fransk kvinne giftet seg med sin avdøde kjæreste.

Denne saken handler om:

Karen Jumeaux (22) skrev til presidenten for å be om tillatelse til å foreta giftermålet.

Med henvisning til en fransk lov som gjør dette mulig, godkjente myndighetene søknaden, fordi kvinnen kunne bevise at de hadde planlagt å gifte seg.

Drept i bilulykke

Den avdøde mannen hun giftet seg med denne uken ble drept i en bilulykke for nesten to år siden, kort tid etter at paret fikk en sønn. Anthony Maillot ble 20 år gammel.

I en enkel seremoni i rådhuset i Dizy-le-Gros, i det østlige Frankrike sa hun «ja», iført en hvit kjole med blomster, og med sin to år gamle sønn på armen. Familie og venner var tilstede.

- Jeg er glad, dette er slutten på en lang kamp som har vart i halvannet år for å få tillatelse fra presidenten, men nå er det gjort, sa Jumeaux til avisen L'Union etter seremonien.

- Jeg har allerede viet i tretti ekteskap, men aldri noensinne et som dette, sier ordfører Jean-Marie Boucher og forklarer at gjennomføringen ble litt annerledes enn vanlig.

- Jeg beskrev ikke de gjensidige forpliktelsene som ektemannen har og vi forstår alle hvorfor, sier ordføreren som karakteriserer handlingen som «det ultimate bevis på kjærlighet».

- Min eneste kjærlighet

- Han var min første og eneste kjærlighet og vi var sammen i fire år. Nå er jeg hans kone og jeg vil alltid elske ham, sier Jumeaux.

Franske juridiske eksperter sier at hvis hun noen gang skulle møte en annen mann hun vil gifte seg med, må hun be om skilsmisse.

De legger imidlertid til at det eventuelt bør bli en forholdsvis enkel affære, da det er vanskelig å se for seg at det vil være noen innvendinger mot det.

Det er ikke første gang dette skjer i Frankrike, med jevne mellomrom får de som ønsker det lov til å gifte seg med en avdød kjæreste på grunn av denne lovbestemmelsen.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks