Hovedinnhold

Er dette Kinas kuleste villaer?

VIL HA VILLA: Slike hus er sjelden kost i Kina, men i denne byen har man funnet en helt ny måte å få plass til både hus og hage på. Foto: EPA/BO WAY CHINA OUT
VIL HA VILLA: Slike hus er sjelden kost i Kina, men i denne byen har man funnet en helt ny måte å få plass til både hus og hage på. Foto: EPA/BO WAY CHINA OUT
(VG Nett) Det skal ikke stå på kreative løsninger på plassmangelen i den kinesiske byen Zhuzhou.

Denne saken handler om:

Kineserne mener selv at villaene på toppen av et gigantisk kjøpesenter er landets kuleste, ifølge hugchina.com.

Ferske bilder viser de helt ekstraordinære husene som fortsatt er under utbygging på taket av den åtte etasjer høye bygningen.

Ifølge hugchina har eiendomsprisene i Zhuzhou tredoblet de siste fem årene, og det bygges stadig mer i høyden.

De fire villaene er derfor en svært stor kontrast til omgivelsene, med grøntområder og stor plass til å boltre seg på. Rundt ligger skyskraperne og travle, asfalterte gater tett i tett.

Zhuzhou er den nest største byen i Hunan-provinsen med nesten fire millioner mennesker. Byen assosieres med industri og produserer blant annet deler til Kinas høyhastighetstog.

Fra bakken er det nærmest umulig å se hva som skjuler seg på toppen.

Ifølge the Daily Mail er husene på taket så godt gjemt at mange av naboene ikke en gang har lagt merke til dem - før bildene gikk verden rundt selvsagt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks