Hovedinnhold

Eneggede tvillingbrødre (92) døde på samme dag

BLE FØDT OG DØDE SAMMEN: Adrian og Julian Riester (92) døde 1. juni, med bare få timers mellomrom. De tilbrakte mesteparten av livet sitt sammen. Foto: St. Bonaventure University
BLE FØDT OG DØDE SAMMEN: Adrian og Julian Riester (92) døde 1. juni, med bare få timers mellomrom. De tilbrakte mesteparten av livet sitt sammen. Foto: St. Bonaventure University
(VG Nett) Julian og Adrian ble født med bare få sekunders mellomrom. Da Julian døde av hjertefeil, gikk det få timer før Adrian døde av det samme.

Denne saken handler om:

Noen kjente tvillinger

  • De amerikanske skuespillerne Mary-Kate og Ashley Olsen.
  • De norske håndballspillerne Katrine Lunde Haraldsen og Kristine Lunde Borgersen.
  • Esau og Jakob, tvillingsønnene til Isak og Rebekka i det gamle testamentet.
  • Cameron og Tyler Winklevoss, best kjent som Facebook-tvillingene, som mener de sto bak det kjente nettsamfunnet.
  • Vincent og Josephine, dansk prins og prinsesse av Danmark.

- Alle ble overrasket da de hørte at de døde på samme dag. Det er en poetisk slutt på den bemerkelsesverdige historien om livet deres. Spesielt når du hører det, men nesten ikke overraskende når du tenker på at de gjorde nesten alt sammen, sier Tom Missels, sjef for markedsføring og media på St. Bonaventure University.

Begge brødrene var fransiskianermunker og jobbet på St. Bonaventure i 35 år. De syklet turer sammen, spiste sammen og var sammen hele tiden.

- Det var gøy å se dem, stille, forsiktige sjeler, sier Yvonne Peace, som jobbet sammen med de to på St. Bonaventure Friary i flere år.

De to var eneggede tvillinger, noe som vil si at de har samme genetiske materiale.

Det er ikke uvanlig at eneggede tvillinger har sterke bånd. I 2009 fikk de eneggede tvillingene Mia og Alexandra møte hverandre etter at de hadde vært adskilt i flere år, snakket forskjellig språk og vokst opp i forskjellige verdensdeler og fikk likevel veldig god kontakt.

- Dårlige øyne

Brødrene Julian og Adria ble født med få sekunders mellomrom 27. mars 1919 og nektet å fortelle hvem som var eldst.

- Det vil vi ikke fortelle. Vi liker at folk gjetter, sa Adrian til studentavisen Bona Ventura i 2003.

Da de ble født het de Irving og Jerome, men byttet navn da de ble munker. De hadde fem eldre søstre.

- Pappa var doktor og han ba om å få en gutt. Gud lurte ham, og sendte ham to, sa Adrian.

Da brødrene ble eldre, prøvde de å verve seg til militæret, men fikk avslag. Den ene fordi han hadde et dårlig venstreøye, den andre fordi han hadde et dårlig høyreøye.

Tett bånd

I stedet ble de munker i fransiskanerordenen, noe de var i 65 år. I de årene bodde de bare fra hverandre mellom 1946 og 1951 og noen år på femtitallet, da de jobbet ved andre klostre. Fra 1956 var de alltid sammen og de jobbet sammen på St. Bonaventura i 35 år før de døde. Begge døde av hjertesvikt på et sykehus i St. Petersburg, ifølge Huffington Post.

LES OGSÅ: Tvillinger med aldersforskjell 

- De hadde et tett bånd, og ingen av dem var egoistiske i det hele tatt, sier Michael Riester, slektning og nær venn av de to brødrene, til The Buffalo News.

LES OGSÅ: Giftet seg med tvillinger 

- Hvis det var et bevis på at Gud likte dem, så er dette det. De var ikke en gang fra hverandre i 12 timer, legger han til.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks