Hovedinnhold

Donna (56) fanget tunfisk på 411.6 kilo

* Avventer sertifisering for verdensrekord

I mer enn fire timer kjempet Donna Pascoe (56) mot tunfisken på over 400 kilo.

Denne saken handler om:

Kjempefisken veier dobbelt så mye som en nyfødt elefant, og er trolig verdt over 10 millioner kroner, skriver britiske The Daily Mail.

Fiskeren Donna Pascoe (56) fra Auckland i New Zealand kunne blitt en rik kvinne etter superfangsten, men må henge fisken på veggen fremfor å spre den utover 1769 hermetikkbokser, ettersom den ikke ble fanget på et kommersielt fartøy.

Hun kjempet en intens kamp på fire timer og 11 minutter mot fiskekreftene, før hun fikk hun dratt tunfisken om bord i båten nær Cape Reinga i New Zealand.

- Vi spekulerte alle i hva det kunne være. Jeg hadde aldri trodd det det var en tunfisk. Med én gang vi fikk den over i båten fikk alle hakeslipp. Det var helt utrolig, sier Pascoe til avisen.

Sta fisk

Den erfarne fiskeren forteller videre at hun fryktet en hai ville dukke opp og snyte henne for fangsten.

- Vinden hadde kast på opptil 36 knop og jeg var blitt gjennomvåt av bølgene som kom over baksiden av båten. Men jeg var fast bestemt på å vinne dette. Jeg visste at vi måtte få tunfisken om bord før en hai kom og bet en del av den, sier Pascoe.

Hun mener kjempefangsten var sta og vanskelig.

-Det var en veldig sta fisk, men jeg er også sta.

Trolig verdensrekord

Tunfisken er trolig den største i sitt slag som er fanget med stang. Den siste registerte verdensrekorden er på 335 kilo. Pascoe avventer nå bekreftelse fra Det internasjonale sportsfiskeforbundet på at hennes fangst er ny rekord.

Ifølge Alistair Blair, formann i The Fish Society, Storbritannias største fiskeforhandler, vil kjempefisken appellere til fiskeinteresserte milliardærer.

I fjor ble en tunfisk på 222 kilo solgt på auksjon i Tokyo til den nette sum av 6,8 millioner kroner.

Sammenligner med Picasso

Blair mener mange vil være tilbøyelige til å punge ut for å kunne servere kjempefisken til høytstående og innflytelsesrike middaggjester.

- Om du har en slik fisk å servere på banketten din, har du virkelig noe skryte-verdig. Dette vil appellere til folk som er milliardærer. Det er fiskeverdenens versjon av å kjøpe et Picasso-maleri.

Metter mange

Tunfisken på totalt 411 kilo inneholder rundt 55 prosent spiselig kjøtt.

Dette tilsvarer rundt 1769 bokser med tunfisk på 160 gram, 2875 smørbrød eller 511 retter av sashimi.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks