Hovedinnhold

- Ballonggutten er funnet i live

(VG Nett) Den savnede seksåringen Falcon er funnet i live i en pappeske over garasjen hjemme.

Denne saken handler om:

Dette melder Denver Post.

En storstilt redningsaksjon ble satt i gang i frykt for at den seks år gammel gutt befant seg i en løpsk heliumballong.

De ledende nyhetsmediene i USA forteller nå at det var Falcon (6) som var hovedpersonen i ballongdramaet, som til alt hell endte lykkelig da gutten ble funnet i god behold hjemme.

- Barn gjemmer seg når de blir redde

FUNNET: Seks år gamle Falcon Heene ble funnet i en boks på loftet i garasjen. Foto: AP
FUNNET: Seks år gamle Falcon Heene ble funnet i en boks på loftet i garasjen. Foto: AP

Flere timer etter han ble meldt savnet, ble det klart at Falcon trolig hele tiden hadde gjemt seg i garasjen hjemme.

- Barn gjemmer seg når de blir redde for å ha gjort noe galt, det har jeg sett flere ganger i løpet av min karriere. Det rare her er at vi hadde et øyenvitne som sa at gutten forsvant med ballongen, noe som åpenbart viste seg å ikke stemme, sier en svært lettet polititalsmann til pressen på stedet hvor ballongen landet.

Gutten var kjent for mange amerikanske TV-seere tidligere, ettersom familien hans har deltatt i realityserien «Wife Swap» på den amerikanske TV-stasjonen ABC.

Familien er kjent for å være ivrige stormjegere, og faren er en ivrig amatørforsker og oppfinner.

I et presseskriv for reality-programmet fortelles det hvordan familien jobber med å bygge en datasamlende ubemannet ufo-lignende farkost som de kan sende inn i stormers øye. Trolig var den en slik ballong man fryktet Falcon hadde forsvunnet opp i luften i.

Broren sa Falcon forsvant med ballongen

Dramaet har gjennom torsdag kveld utspilt seg i Denver i USA. De første meldingene gikk ut på at seksåringen kom seg opp i farens eksperimentelle heliumballong og løsnet fortøyningen.

Falcons bror skal ha fortalt foreldrene sine dette.

Familiens nabo Bob Licko fortalte til nyhetsbyrået AP at han brått hørte bråk fra naboenes hage.

Han så to gutter på taket med et kamera.

- En av guttene ropte til meg at broren var langt opp i luften, sa Licko.

Naboen fortalte at guttenes mor virket ute av seg og at faren løp hvileløst rundt i huset.

VGTV:Se ballongen sveve gjennom luften

Deretter startet en ballongferd som varte i over to timer. Flere TV-selskaper sendte ut helikoptre som fulgte ballongferden mens den pågikk, mens redningsmannskaper kjørte etter på bakken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FULGTE FERDEN: Store redningsmannskaper fulgte ferden på bakken, og var raskt i gang med å undersøke ballongen. Foto: AP
FULGTE FERDEN: Store redningsmannskaper fulgte ferden på bakken, og var raskt i gang med å undersøke ballongen. Foto: AP

VGTV:Se landingen her

TV-bildene viste hvordan ballongen svevde ute av kontroll i luften. Da den omsider landet trygt på et jorde, stormet redningsmannskaper til umiddelbart. De lette intenst gjennom ballongen i håp om at gutten var uskadet etter den myke landingen, men kunne raskt konkludere med at gutten ikke var i ballongen slik man fryktet. Falcon var sporløst forsvunnet.

Dermed ble en omfattende leteaksjon satt i gang på flere steder. Lenge fryktet man at gutten hadde falt av ballongen underveis på den ville ferden. Heldigvis viste dette seg å ikke stemme.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I LUFTA: Her er ballongen mens den svevde hundrevis av meter over bakken. Foto: Reuters
I LUFTA: Her er ballongen mens den svevde hundrevis av meter over bakken. Foto: Reuters


Fløy flere mil gjennom luften

Politiet fryktet lenge at gutten hadde befunnet seg i en liten kurv under ballongen. Denne var ikke på ballongen da den landet. Flere vitner sa også at de hadde sett noe falle av ballongen underveis. Kurven viste senere seg, i likhet med gutten, å aldri ha vært på ballongen da den tok av.

- Ballongen var aldri ment til å bære noen. Det var bare et familieprosjekt de jobbet med. Den lille kurven hvor vi tror gutten kan ha vært er svært liten og ikke festet spesielt godt, sa en polititalsperson til 9News.

I løpet av ferden fløy den hjemmelagede farkosten åtte mil, og redningsmannskapene søkte i et stort område for å lete etter gutten.

- Vi vet ikke om det er godt nytt at gutten ikke befinner seg inne i ballongen, sa en politimann til Sky News rett etter at ballongen hadde landet.

Seksåringen skal ha hatt fri fra skolen i dag, og lekte sammen med broren sin utenfor familiens hus.

Ifølge 9News var ballongen 2.000 meter over bakken, med en hastighet på nærmere 50 km/t.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks