Hovedinnhold

Adolf Hitler (3) ble nektet bursdagskake

- FINT NAVN: Foreldrene Heath og Deborah Campbell skjønner ikke hvorfor den tre år gamle sønnen Adolf Hitler sitt navn vekker så mye harme at de ikke kan få dekortert bursdagskaken med det. Foto: AP
- FINT NAVN: Foreldrene Heath og Deborah Campbell skjønner ikke hvorfor den tre år gamle sønnen Adolf Hitler sitt navn vekker så mye harme at de ikke kan få dekortert bursdagskaken med det. Foto: AP
(VG Nett) Da bakeriet fikk høre navnet til det tre år gamle bursdagsbarnet, nektet det å levere bursdagskake til ham.

Denne saken handler om:

Heath Campbell ble rasende da New Jersey-bakeriet Greenwich ShopRite bestemt nektet å levere burdsdagskaken han hadde bestilt til sin sønns treårsdag.

Bakgrunnen var at han ville ha sønnens navn dekorert på kaken. Det ville ikke bakeriet være med på. Ikke fordi det hadde noe i mot navn på kaker, men fordi bakeriet fikk bakoversveis da det fikk høre navnet som skulle pryde kaken.

- Ville ha hakekors

3-åringen heter nemlig intet annet enn Adolf Hitler Campbell, og det var selvsagt de to fornavnene som fikk bakeriet til å sette konditorpennen fra seg. Kaken ble rett og slett uspiselig for både ledelse og bakere.

Karen Meleta, en talskvinne for ShopRite, sier at bakeriet er i sin fulle rett til å nekte å levere kaken på grunn av referansen til tyskernes forhatte diktator.

LES OGSÅ:Hitler-dukke skaper debatt

- Vi forbeholder oss retten til å ikke skrive noe på kaken som vi finner upassende. Vi fant dette upassende, sier hun til nyhetsbyrået AP. Hun hevder at dette er tredje året familien Campbell har bedt om denne kaken, og at det i år ble toppet av at familien også ba om å få et hakekors dekorert på kaken.

AVSKREKKENDE: Et bilde av Hitler skal virke preventivt på kritikk mot de israelske planene om nye bosetninger i palestinskdominerte Øst-Jerusalem, håper den israelske utenriksministeren. Foto:
AVSKREKKENDE: Et bilde av Hitler skal virke preventivt på kritikk mot de israelske planene om nye bosetninger i palestinskdominerte Øst-Jerusalem, håper den israelske utenriksministeren. Foto:

Foreldrene til Adolf Hitler nekter imidlertid at sønnen oppdras i navnefarens ånd, og viser til at det i forbindelse med sønnens bursdag ble arrangert barneselskap med en flerkulturell gjesteliste.

- Hvis vi var så rasistiske, hadde vi da latt disse barna komme inn i vårt hjem, spør Heath.

DISKUTÉR:Er det for drøyt å gi barnet sitt navnet Adolf Hitler? Hvor går grensen for hvilke navn som bør godkjennes?

- Fint navn

Grunnen til at sønnen har blitt oppkalt etter en av verdenshistoriens verste folkemordere, er enkelt og greit at foreldrene likte navnet, og at det, ikke overraskende nok, er et navn få andre har. Foreldrene virker overrasket over all kontroversen rundt treåringens navn. De mener at folk ikke må henge seg for mye opp i det de tradisjonelt forbinder med navnet.

- Jeg syns folk må få hodet sitt ut av tåken de har vært i, og starte å fokusere på fremtiden istedenfor fortiden, sier faren.

- Det er en ny president nå, fortsetter han videre, med referanse til Barack Obama.

LES OGSÅ:Madonna sammenligner McCain med Hitler

- Denne presidenten sier det er tid for forandring. Vel, da er det tid for forandring. Folk må akseptere navnet Adolf Hitler. Et navn er et navn. Barnet skal ikke vokse opp og gjøre det Hitler gjorde, understreker faren.

Han har tyske forfedre og hevdet under intervjuet med AP at bootsene han hadde på seg da ble brukt av tyske soldater under andre verdenskrig. Han innrømmet også å ha blitt oppdratt til å ikke omgås folk av andre raser sosialt og/eller romantisk, men hevder at han vil prøve å oppdra sine egne barn på en langt mer liberal måte.

- La oss si han vokser opp med og henger med svarte folk. Det går fint, det bryr jeg meg egentlig ikke om. Det er hans valg, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks