Hovedinnhold

Åttlingmor risikerer å bli kastet ut

TVANGSAUKSJON: Siden åttling-mammaen Nadya Suleman (33) ikke har betalt husleie på 10 måneder risikere hun å miste huset hun bor i. Foto: AP
TVANGSAUKSJON: Siden åttling-mammaen Nadya Suleman (33) ikke har betalt husleie på 10 måneder risikere hun å miste huset hun bor i. Foto: AP
(VG Nett) Nadya Suleman (33) som nylig fødte åttlinger, og som har seks barn fra før, risikerer å bli kastet ut fra huset hun bor i.

Denne saken handler om:

Huset hvor åttlingmoren bor sammen med barna sine trues med å bli lagt ut på tvangsauksjon, skriver Fox News.

Les også:Fødte åttlinger etter prøverørsbehandling

Ifølge eiendomsregisteret i Los Angeles har ikke husleien blitt betalt på 10 måneder. Huset eies av Angela Suleman, som er Nadya Sulemans mor.

Les også:- Stor utfordring å oppdra 14 barn

Skylder 160.000 kroner

Åttlingmoren skylder over 160.000 kroner for ubetalt husleie. Hun kan derfor miste huset på en tvangsauksjon som begynner 5. mai i år.

INTERVJU: Åttlingmoren Nadya Suleman stilte 5. februar til et eksklusivt intervju med journalisten Ann Curry i NBC i New York. Foto: AP
INTERVJU: Åttlingmoren Nadya Suleman stilte 5. februar til et eksklusivt intervju med journalisten Ann Curry i NBC i New York. Foto: AP

Banken hennes utelukker ikke at Suleman kan få litt mer tid til å tilbakebetale all husleien hun skylder.

- Vi tar en sak av gangen, for vi vet at det er mange som sliter med å betale husleien sin nå. Grovt regnet ligger mer enn 10 prosent av våre kunder minst 60 dager etter fristen for å betale husleien sin, forteller en talsmann for banken til Sulemann.

Les også:Åttlingmamma: - Jeg har ikke hatt sex på åtte år

Suleman har mottatt hundrevis av reaksjoner på at hun har vært arbeidsløs i 7 år, mottatt litt over 3000 kroner i trygd i måneden, og fortsatt valgte å sette nye barn til verden, melder SKY News.

- Vil melke media for å redde økonomien

Men åttlingmoren har selv annonsert sin plan for å komme ut av det økonomiske uføret. Ifølge hennes talsperson begynte tilbudene kort tid etter fødselen å strømme inn fra TV-selskaper, aviser og magasiner, bokforlag, reklamebransjen og andre som ønsker å betale en god slump penger for å formidle 14-barnsmorens historie.

Det har hun planer om å ta seg godt betalt for. To millioner dollar, det vil si 14 millioner norske kroner, skal være prisen hun har satt for å snakke ut eksempelvis på Oprah Winfrey Show. I tillegg planlegger moren en karriere som barnepleie-ekspert på TV.

Familien hennes har fortalt flere agenter at åttlingmoren desperat trenger penger fra avtaler i media, og hun har selv gjort det klart at hun vil melke mirakelfødselen økonomisk for det den er verdt.

Les også:Se de første bildene av mirakel-åttlingene

Obama la frem boligkriseplan

Onsdag la USAs president Barack Obama frem en plan han mener vil redde opp til ni millioner amerikanske hjem. 75 milliarder dollar skal dels brukes til refinansiering og dels til nedsettelse av renter og avdrag på eksisterende lån.

- Alle betaler prisen for denne huseierkrisen, og den prisen vil bli høyere dersom vi ikke gjør noe. Gjør vi derimot noe raskt, kan vi stoppe denne onde spiralen som gjør at verdien på amerikanske hjem synker, sa Obama under en tale i delstaten Arizona.

Les hvordan boligplanen til Obama skal fungere på hjemmesidene til Det hvite hus (VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne lenker).

Den ferske presidenten la samtidig vekt på at ikke alle kan forvente hjelp, og tenkte spesielt på dem som har opptrådt uansvarlig og uærlig.

- Alle amerikanere må lære seg å leve etter hva de har råd til igjen, og ikke bare gå ut ifra at husprisene vil stige med så og så mange prosent hvert år, sa Barack Obama.

LES OGSÅ: VG Nett var med på tvangsauksjon på gaten i Los Angeles i oktober

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks