Hovedinnhold

500 «nye» fugler funnet døde i USA

TO FUGLEARTER: En stær og en rødvingetrupial ligger døde langs veien i Pointe Coupee i Lousiana. Foto: AP Photo/The Advocate, Liz Condo
TO FUGLEARTER: En stær og en rødvingetrupial ligger døde langs veien i Pointe Coupee i Lousiana. Foto: AP Photo/The Advocate, Liz Condo
(VG Nett) Bare tre dager etter at tusenvis av fugler regnet døde fra himmelen i Arkansas, er minst 500 fugler funnet døde langs veien i nabostaten Louisiana.

Denne saken handler om:

Fuglene ble funnet langs en strekning på 400 meter på en av hovedveiene i byen Pointe Coupee like ved en skole, mandag.

I likhet med de døde fuglene i Arkansas er en stor del av fuglene i Lousiana av typen rødvingetrupial. Men det er også funnet død stær, viser AP-bilder fra området.

Fuglene er nå tatt hånd om av eksperter i delstatens viltnemd, og skal sendes videre til analyser ved labratorier i Georgia og Wisconsin, skriver Lousiana-avisa The Advocate på sine nettsider.

Ifølge avisa ble noen av fuglene funnet i grupper, med hodet ned mot asfalten, mens andre ble funnet på ryggen med vingene spredt og beina i været.

Det var lørdag 1. nyttårsdag at innbyggere i den lille byen Beebe i Arkansas våknet til tusenvis av døde fugler på biler, hustak og plener. Så langt er det samlet inn mellom 4.000 og 5.000 døde Rødvingetrupial i Beebe.

Bakgrunn: «Fugleregnet» er et mysterium

Uvær eller fyrverkeri?

Mandag konkluderte eksperter med at fuglene trolig døde som følge av indre blødninger, og skader på vitale organer etter å ha blitt utsatt for stump vold, eller «blunt trauma» på engelsk.

Det er ikke funnet gift i fuglene, ifølge forskerne.

Hva den ytre volden består av er imidlertid fortsatt et lite mysterium. Det er tidligere spekulert i om fuglene ble truffet av fyrverkeri.

Veterinærer utelukker heller ikke at de kan ha blitt skadet av et kraftig uvær som herjet delstaten nyttårshelgen.

I tillegg til døde fugler sliter Arkansas med å finne ut hvorfor minst 100.000 fisk er funnet døde langs Arkansas River.
Det er så langt ikke påvist noen sammenheng mellom fiske- og fugledødsfallene.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks