Hovedinnhold

Bush: - Jeg er skuffet

SKUFFET: George W. Bush er skuffet over valgresultatet. Her er han på vei ut av stemmelokalene i går. Foto: AP
SKUFFET: George W. Bush er skuffet over valgresultatet. Her er han på vei ut av stemmelokalene i går. Foto: AP
NEW YORK (VG Nett) President George W. Bush sier han er skuffet over valgresultatet etter at det ble klart at Demokratene tar over flertallet i Representantenes Hus.

Denne saken handler om:


Ifølge presidentens rådgivere var det hans genierklærte og norskadopterte strateg Karl Rove som ved 05.30-tiden norsk tid ringte Bush, og fortalte at alt tydet på at Republikanerne ville tape flertallet i Representantenes Hus.

- Presidenten sa at han var skuffet over valgresultatet, opplyser kilder til CNN.

VALGET MINUTT FOR MINUTT HER


(VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsteder)

George W. Bush har varslet en pressekonferanse klokken 19.00 norsk tid i det Hvite Hus, og har ikke tenkt å gratulere den nye majoritetslederen Nancy Pelosi før i dag tidlig amerikansk tid.

Innrømmer valgnederlag

Det hvite hus innrømmet natt til onsdag at demokratene syntes å ha vunnet flertall i Representantenes hus.

LES OGSÅ: Han er Kongressens første muslim

- Vi tror demokratene vil få kontroll over Representantenes hus, og vi ser fram til å samarbeide med de demokratiske lederne om de sakene som står øverst på dagsordenen. Det gjelder blant annet seieren i Irak og i krigen mot terror, og når det gjelder å holde økonomien i vekst, sa talsmannen for Det hvite hus, Tony Snow, ifølge AFP

.

Presidenten fulgte valgkvelden i Det hvite hus, der han ikke ville følge opptellingen på TV.

Bush har heller holdt seg orientert gjennom meldinger fra sine medarbeidere.

Senatet ikke avgjort

Like etter klokken fem onsdag morgen er det klart at Demokratene har klart å erobre 17 nye seter - det er to flere enn partiet trengte for å komme i overtall i Representantenes Hus.

Litt over halvparten av de 435 plassene i Representantenes Hus er nå besatt.

Fremdeles hersker det stor spenning rundt Senatet - der Demokratene har vunnet tre plasser, men må ha tre til for å få kontroll over hele Kongressen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks