Hovedinnhold

Ted Cruz sparker kommunikasjonssjef etter feilaktig  Bibel-video

<p>FRIR TIL VELGERNE: Floridas senator Marco Rubio (t.v.) og Texas' senator Ted Cruz kjemper om velgernes gunst for å bli Republikanernes presidentkandidat.</p>

FRIR TIL VELGERNE: Floridas senator Marco Rubio (t.v.) og Texas' senator Ted Cruz kjemper om velgernes gunst for å bli Republikanernes presidentkandidat.

Foto: AFP. AP
Texas-senator Ted Cruz har sparket sin egen kommunikasjonssjef etter at han delte en video som feilaktig anklaget Marco Rubio for å latterliggjøre Bibelen.

– I morges ba jeg om Rick Taylors avskjed, sa Cruz til journalistene som følger ham ifølge CBSNews.

I den 21-sekunder lange videoen, som skal ha blitt delt på Taylors Facebook-side, ser man Rubio gå forbi en valgkampmedarbeider fra staben til Cruz som leser en bibel, skriver Washington Post.

Men videosnutten, som har dårlig lydkvalitet, skal ha blitt feilaktig tekstet.

Ifølge underteksten, skal Rubio si at «Det er ikke mange svar» i bøkenes bok, men det var altså ikke det han sa, etter en nærmere gjennomgang av videoen.

– Alle svarene er i den. Spesielt i den, var de korrekte ordene som falt.

Dermed var det avskjed på grått papir for kommunikasjonssjef Rick Taylor.

Marco Rubio er en av dem som kan gi Donald Trump tøff konkurranse. Det kunne knapt gått bedre for den 44 år gamle Florida-senatoren i helgens republikanske nominasjonsvalg i Sør-Carolina. Først trakk Jeb Bush seg, så ble det klart at Rubio, dog med et nødskrik, sikret seg andreplassen foranTexas-senator Ted Cruz.

Skal man sanke stemmer blant kristne republikanere er det ikke noe sjakktrekk å stille spørsmål ved Bibelen, noe Rubio altså ikke gjorde.

Videosnutten ble først publisert på en konservativ website før den ble spredt videre i sosiale medier, deriblant av Rick Taylor.

Alt tyder på at det ender i et republikansk tremannsrace mellom Trump, Rubio og Cruz. Mens Trump og Cruz kjemper om de konservative velgerne, vil Rubios velgerskare vokse når moderate kandidater gir seg, som Bush.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks