Hovedinnhold

Trump-demonstranter sperret vei

<p>HIT, MEN IKKE LENGRE: Demonstranter i Arizona hindrer en bil i å komme forbi.</p>

HIT, MEN IKKE LENGRE: Demonstranter i Arizona hindrer en bil i å komme forbi.

Patrick Breen, Ap
Stadig flere viser sin skepsis til Donald Trump som potensiell presidentkandidat. Lørdag sperret demonstranter en vei nær et Trump-arrangement i Arizona. Også i New York tok folk til gatene.

Denne saken handler om:

I et forsøk på å hindre folk i å komme seg til et valgmøte med Donald Trump, som leder klart i kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat, parkerte demonstrantene bilene sine sidelengs i hovedvei som ledet inn til området hvor forretningsmannens møte skulle avholdes, opplyser det lokale politiet til CNN.

Ifølge politiet førte blokaden til flere kilometer med køer.

– Dette skaper store problemer for oss, sa Joaquin Enriquez hos Maricopa-politiet i delstaten Arizona.

Politiet arresterte tre av demonstrantene og tauet bort to av bilene.

Les også: Slik kan Trump stoppes

Pepperspray

Samtidig som demonstrantene i Arizona forsøkte å stikke kjepper i hjulene for Trumps valgmøte, tok folk til gatene i Trumps hjemby, New York.

En stor folkemengde samlet seg lørdag ved Columbus Cicle, på det sørvestre hjørnet av Central Park, for å marsjere mot Trump Tower på femte aveny. De hadde med plakater hvor det blant annet stod «#CrushTrump» og «Hey, hey /ho, ho / Donald Trump has got to go» på.

På et tidspunkt kastet demonstrantene vannflasker på politiet som forsøkte å hindre dem i å stanse trafikken i området.

Les også: Kan bli kaos for partiet

<p>AMPERT: Politiet måtte gripe inn da folk i New York protesterte mot Donald Trump.</p>

AMPERT: Politiet måtte gripe inn da folk i New York protesterte mot Donald Trump.

Brendan Mcdermid, Reuters

En håndfull demonstranter ble sprayet med pepperspray og arrestert av politiet.

Demonstrasjonstoget var organisert av ulike grupper, som blant annet inkluderte grupper som jobber for rettigheter for innvandrere. En demonstrant, meksikanske Malu Huacuja forteller at hun protesterte mot Trumps hatefulle retorikk mot mange innvandrere.

– Jeg er ikke en narkodealer, jeg er ikke en kriminell, jeg er ikke en som begår voldtekt. Hat er en veldig farlig gift i menneskehetens sjel, sa Huacuja.

Demonstrant til VG: – Trump representerer ikke USA

Håndgemeng

Etter hvert som det har gått opp for stadig flere at Donald Trump faktisk kan vinne Republikanernes nominasjonsvalg, og bli deres presidentkandidat, og kanskje til slutt også president, er det også stadig flere som velger å offentlig vise sin avsky mot ham.

<p>KANDIDAT: Donald Trump under lørdagens valgmøte i Fountain Hills, Arizona.</p>

KANDIDAT: Donald Trump under lørdagens valgmøte i Fountain Hills, Arizona.

Ralph Freso, Afp

Fredag prøvde demonstranter å ta seg inn på et Trump-arrangement i Salt Lake City i Utah. Forrige uke brøt det ut håndgemeng mellom tilhengere og motstandere av den kontroversielle kandidaten i Chicago, og i Ohio stormet en demonstrant scenen Trump stod på.

Men det er ikke bare vanlige demonstranter som nå hever sin stemme mot Trump. Denne uken varslet hackergruppa Anonymous gjennom en video at deres kyberkrig mot Trump er i gang. Og torsdag publiserte den en rekke opplysninger på nettet som angivelig inneholder den kontroversielle kandidatens personnummer, private telefonnummer, private adresse og mer. De har også truet med å stenge flere av hans nettsider.

– Dette er ikke en advarsel. Det er en erklæring om full krig, sier en maskert person i videoen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks