Hovedinnhold

Obama overbevist om at Trump ikke blir president

** Trump slår tilbake: – Et stort kompliment

<p>ORDKRIG: President Barack Obama og republikaner Donald Trump.</p>

ORDKRIG: President Barack Obama og republikaner Donald Trump.

Foto: AP
Barack Obama fastslår at han har for sterk tillit til det amerikanske folk til å tro at Donald Trump kommer til å ta over som USAs neste president.

– Denne jobben er ikke som å være vert i et talkshow eller reality-program. Den handler ikke om forfremmelse eller markedsføring. Den er krevende, sa presidenten da han møtte pressen i forbindelse med et toppmøte med sørøstasiatiske ledere i California mandag.

Les også: Slik vil Trump få Kim Jong-un til å «forsvinne»

Refser republikanernes retorikk

Til tross for at mangemilliardæren og republikaneren ligger godt an på meningsmålingene, var Obama lar på at han fortsetter å tro at Trump ikke kommer til å bli landets neste president.

– Årsaken til det er at jeg har stor tillit til det amerikanske folk. Jeg tror de anerkjenner at det er en alvorlig jobb å være president, sa Obama.

Samtidig mener presidenten at ikke bare Trumps fornærmelser og kontroversielle utspill, men hele det republikanske feltets retorikk, gir grunn til bekymring.

– Dette er ikke bare Trump. Se på uttalelsene fra de andre kandidatene. Det er ikke én eneste kandidat i det republikanske nominasjonsvalget som mener vi burde gjøre noe med klimaendringene, sier Obama.

Det tok imidlertid ikke lang tid før Trump var på banen og slo tilbake:

– Det at han sier det er faktisk et stort kompliment.

– Denne mannen har gjort en dårlig jobb, sa Trump, og slaktet blant annet Obamas håndtering av økonomien, innvandring og trusselen fra terrorgruppen IS.

Trump til Obama i 2011: - Jeg er ditt verste mareritt

Langvarig ordkrig

De to politikerne har tidligere vært i tottene på hverandre ved en rekke anledninger.

Trump har tidligere blant annet støttet konspirasjonsteorien om at Obama ikke ble født i USA.

Til tross for teoriens manglende troverdighet, gikk det hele så langt at Obama til slutt så seg tjent med å publisere sin fødselsattest.

Les også: Obama latterliggjorde Trump med Disney-film

VG/NTB

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks