Hovedinnhold

Hillary vant over Sanders i Nevada

<p>SEIERSKVINNEN: Hillary Clinton gikk seirende ut av kampen om Nevada. </p>

SEIERSKVINNEN: Hillary Clinton gikk seirende ut av kampen om Nevada. 

Foto: David Becker, Reuters
SPARTANBURG (VG) Bernie Sanders (74) ga Hillary Clinton (68) en hard kamp i Nevada, men klarte ikke å ta fra henne seieren.

– Takk Nevada, tusen takk!

Ved 00.15-tiden norsk tid talte Clinton fra sin valgvake i Las Vegas etter at det var klart at hun gikk seirende ut av nominasjonsvalget i Nevada. 

Har du oversikt? Disse stiller som presidentkandidater

Med seg hadde hun ektemannen Bill, og ble tatt imot av jublende tilhengere.

– Jeg er så begeistret og så takknemlig over alle støttespillerne mine der ute. Noen tvilte kanskje på oss, men vi tvilte aldri på hverandre, sa Clinton.

Hun reiser direkte videre til Texas, mens Bill Clinton drar til Colorado for å hjelpe kona med å sanke stemmer. Begge statene er viktige på «Super Tuesday» 1. mars.

Les også: Obama overbevist om at Trump ikke blir president

– Vi kan vinne hvor som helst

I en e-post til sine tilhengere skriver den selverklærte sosialdemokraten Bernie Sanders:

– Jeg vil være klare med dere om hva dette resultatet betyr: Nevada skulle være en stat som var «skreddersydd» for Clinton-kampanjen, og et sted hvor hun en gang ledet med nesten 40 prosentpoeng. Men i dag sendte vi en beskjed som vil svimeslå det politiske og finansielle etablissementet i dette landet: Vår kampanje kan vinne hvor som helst.

Les også: Sanders til VG: – Mye å lære av Norge

Så langt er 88 prosent av stemmene talt opp, og stillingen er følgende:

Hillary Clinton: 52,6 prosent
Bernie Sanders: 47,3 prosent

Demokratenes nominasjonsvalg i Nevada foregikk ved såkalte «caucuses» – nominasjonsmøter hvor registrerte medlemmer av partiet samler seg og stemmer frem en kandidat. 

Clinton gikk seirende ut av Iowa etter en thriller for to uker siden, mens Sanders gikk til topps i New Hampshire i forrige uke. 

Trump leder i Sør-Carolina

VG er til stede i Sør-Carolina, der republikanerne i dag har nominasjonsvalg. Ifølge meningsmålingene leder forretningsmannen Donald Trump med god margin. 

Det er ventet at det kommer til å bli en hard kamp om andreplassen mellom Florida-senator Marco Rubio og Texas-senator Ted Cruz.

<p>HÅPER PÅ SEIER: Jim Yates fra Laurens i Sør-Carolina har møtt opp på Marriott i Spartanburg - hotellet der Donald Trump skal ha sin valgvake. </p>

HÅPER PÅ SEIER: Jim Yates fra Laurens i Sør-Carolina har møtt opp på Marriott i Spartanburg - hotellet der Donald Trump skal ha sin valgvake. 

Foto: Thomas Nilsson/VG

Blant de republikanske presidentkandidatene var det Cruz som vant i Iowa, mens Trump slo resten i New Hampshire

Les også: Jeb Bush til VG: – Min favorittserie er «Lilyhammer»

Førstkommende tirsdag er det republikanernes nominasjonsvalg i Nevada, mens Demokratene i Sør-Carolina går til valg neste lørdag.

1. mars er det klart for den såkalte «Super Tuesday», da det er nominasjonsvalg i totalt 13 delstater.

Lest denne? Trump: – Liker ikke å krangle med paven

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks