Hovedinnhold

Demonstrant til VG: – Trump representerer ikke USA

Protestene mot Donald Trump fortsetter

TAMPA (VG) Her skriker demonstranter og Trump-støttespillere til hverandre utenfor et valgmøte til forretningsmannen i Florida.

Stemningen ble amper utenfor et konferansesenter i sentrum av Tampa i Florida der presidentkandidat Donald Trump (69) holdt et valgmøte mandag kveld norsk tid. 

«Fascist, rasist og mot homofili, Donald Trump må dra sin vei», ropte et tjuetalls demonstranter som hadde samlet seg med plakater med slagord mot forretningsmannen. 

Leste du? Trump tvitrer fascistslagord

«Kom dere vekk herfra», skrek Trump-støttespillerne tilbake. 

Fredag måtte et valgmøte med Trump i Chicago avlyses etter protester i frykt for opptøyer. Lørdag stormet en demonstrant scenen i Ohio mens Trump talte, men ble stoppet av Secret Service-agenter. 

USA-ekspert: – Trump ligger an til å bli USAs president

– Representerer ikke USA

– Jeg er en amerikaner, det er ikke han. Han er ikke en ekte amerikaner. Han representerer ikke USA, sier Liz Acevedo (20) fra Tampa.

Hun holder en plakat hvor det står nettopp det: «Trump representerer ikke USA» og er en av de mest aktive som roper mot forretningsmannens støttespillere. 

– Hvordan blir USA med Trump som president, tror du?

 Jeg garanterer at det blir borgerkrig i løpet av måneder eller år. Han vil ødelegge alt. Han vi ta rettigheter fra fargede, fra kvinner, fra barn. Han bryr seg bare om hvite menn, men de er i mindretall nå. Vi er av betydning også, svarer hun.

Bildespesial: Se bildene fra demonstrasjonen

Inne på valgmøtet i Tampa ble Trump avbrutt flere ganger av demonstranter mens han talte, men det var ikke en organisert demonstrasjon som i Chicago. 

– Få ham ut herfra, ropte Trump da en av demonstrantene ble ført ut av lokalet. 

Les også: Trump vil endre loven for å tillate tortur

Sanders: – En sykelig løgner

Tirsdag er det nominasjonsvalg for begge partier i Florida, Ohio, Illinois, Missouri og Nord-Carolina. For republikanerne er valgene i Florida og Ohio svært viktig for de er såkalte «winner take all»-valg der den med størst oppslutning vinner alle delegatene – 99 i Florida og 66 delegater i Ohio.

I Florida leder Trump meningsmålingene med stor margin mot Marco Rubio (44) i Rubios egen hjemstat, mens forretningsmannen ligger likt med guvernør John Kasich (63) i hans hjemstat Ohio. 

– Han er trangsynt og en rasist, som ikke støtter noe av det Bernie står for, som å forbedre livene til arbeiderklassen, sier 25 år gamle John Jackson til VG. 

Har du oversikt? Disse stiller som presidentkandidater

Han står i utkanten av demonstrasjonen ikledd en blå Bernie Sanders-skjorte. Donald Trump har anklaget den demokratiske presidentkandidaten Sanders for å ha bedt sine støttespillere om å skape bråk på valgmøtene hans. 

Sanders svarte med å kalle Donald Trump «en sykelig løgner».

Kan bli president: Trumps kontroversielle liv

<p>STERK RETORIKK: Lester Hunt (58) sammenligner Donald Trump med Adolf Hitler.</p>

STERK RETORIKK: Lester Hunt (58) sammenligner Donald Trump med Adolf Hitler.

Foto: Thomas Nilsson/VG

– Som å snakke til en vegg

Flere av Trumps støttespillere gikk bort til demonstrantene og hadde opphetede diskusjoner. En av dem var 67 år gamle Cliff, som ikke ville fortelle etternavnet sitt. 

– Det er som å snakke til en vegg. De er venstrevridde, og man kan ikke overbevise dem om noe. De kommer til å tro på det de tror på, og stort sett bare det, sier 67-åringen til VG.

Fremst i køen for å komme inn på valgmøtet møtte vi Arionna Shank (19) og Penny Nasworthy (53). De hadde stått der siden klokken 06 i morges ­– åtte timer før valgmøtet startet.

<p>VIL HA TRUMP SOM PRESIDENT: Arionna Shank (19) og Penny Nasworthy (53) stod fremst i køen inn til Donald Trumps valgmøte i Tampa mandag.</p>

VIL HA TRUMP SOM PRESIDENT: Arionna Shank (19) og Penny Nasworthy (53) stod fremst i køen inn til Donald Trumps valgmøte i Tampa mandag.

Foto: Thomas Nilsson/VG

– I februar gikk jeg inn på et valgmøte med Trump uten å støtte ham, og gikk ut igjen med en overbevisning om at han er min kandidat. Jeg liker måten han snakker på, sier Shank.

– Vi trenger en administrator, ikke en politiker, stemmer Nasworthy i.

– Hvorfor ikke en med politisk erfaring? 

– Fordi vi er i en økonomisk krise, og trenger en forretningsmann til å ordne opp. 

Les også: Slik er Trumps private luksusfly

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks