Hovedinnhold

Clinton knuste Sanders i Sør-Carolina

NEW YORK (VG) Hillary Clinton (68) har vunnet soleklart i Sør-Carolina. Dermed har hun innkassert sin tredje seier i nominasjonsvalget.

Like før klokken 02 norsk tid – under en time etter at valglokalene i delstaten stengte – gikk Hillary Clinton på scenen og erklærte seier. 

Har du oversikt? Disse stiller som presidentkandidater

– Jeg er så takknemlig. I dag sendte vi en beskjed: I Amerika, når vi står sammen er ingen barrierer for store å bryte.

– Vi skal kjempe for hver eneste stemme i hver stat, fortsatte Clinton, som nå står foran den viktige «supertirsdagen» førstkommende tirsdag der demokratene har nominasjonsvalg i elleve delstater.

Lest denne? USA-ekspert: – Trump ligger an til å bli president

Spark mot Trump

Den tidligere utenriksministeren og førstedamen kom også med et spark mot Donald Trump og hans slagord om å gjøre Amerika storslått igjen.

– Vi trenger ikke å gjøre Amerika storslått igjen. Amerika har aldri sluttet å være storslått, men vi trenger å gjøre Amerika helt igjen.

I en pressemelding gratulerer rivalen Bernie Sanders (74) Clinton med seieren.

– La meg være klar på en ting. Denne kampanjen er bare i startgropen. Vi vant en avgjørende seier i New Hampshire, hun vant en avgjørende seier i Sør-Carolina. Nå er det klart for «supertirsdag».

Giæver kommenterer: Trampet på Trump

Viktige valg tirsdag

Så langt er 99 prosent av stemmene talt opp. Clinton leder med 73,5 prosent mot Sanders' 26,0 prosent.

Den tidligere utenriksministeren vant hårfint i Iowa, mens Sanders tok førsteplassen i New Hampshire. I helgens nominasjonsvalg i Nevada var det Clinton som gikk til topps

I Sør-Carolina utgjorde afroamerikanske stemmer trolig rundt halvparten av velgermassen

I nominasjonsprossessen til republikanerne, stakk Texas-senator Ted Cruz (44) av den første seieren i Iowa, deretter tok forretningsmannen Donald Trump (69) hatrick i New Hampshire, Sør-Carolina og Nevada.

Les også: Kampen om afroamerikanske stemmer: – Hillary er best egnet

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks