Hovedinnhold

Clinton-hjelper ferdig i CNN etter debattlekkasjer

<p>I HARDT VÆR: VG intervjuet Donna Brazile etter den tredje presidentdebatten i Las Vegas i midten av oktober. </p>

I HARDT VÆR: VG intervjuet Donna Brazile etter den tredje presidentdebatten i Las Vegas i midten av oktober. 

Foto: Thomas Nilsson, VG
CNN opplyser at alt samarbeid med den politiske analytikeren Donna Brazile er avsluttet etter avsløringer om at hun har lekket spørsmål til Hillary Clinton i forkant av TV-debatter.

Brazile ble permittert fra CNN i juli da hun tok over som fungerende leder for Det demokratiske partiets nasjonalkomité (DNC). Nå opplyser imidlertid kanalen at Brazile har sagt opp jobben og at samarbeidet er avsluttet. 

Få siste nytt om valget i VGs valgstudio

Dette skal ha skjedd for to uker siden, men kunngjøringen kom først mandag, etter at WikiLeaks hadde lekket en ny epost med korrespondanse mellom Brazile og Clintons nærmeste medarbeidere. 

Donna Brazile til VG: – Skammelig avTrump

Vann-spørsmål under lupen

Tidligere har også en annen lekkasje antydet at Brazile hjalp Clinton-kampanjen med informasjon om debattene.

– CNN er fullstendig ukomfortable med hva vi har fått vite om hennes dialog med Clinton-kampanjen mens hun jobbet som en CNN-bidragsyter, skriver kanalen.

Kommentar: Trump i siget før sluttspurten

Det skal ha vært i forkant av en debatt mot Clintons demokratiske utfordrer Bernie Sanders i Flint i Michigan i mars at Clinton mottok hint om hva hun kunne vente seg. Ifølge den lekkede eposten skrev Brazile at Clinton kom til å få et spørsmål fra en kvinne i salen som hadde et utslett, angivelig som følge av vannskandalen i byen.

– Hennes familie har blyforgiftning og hun kommer til å spørre hva Hillary vil gjøre for å hjelpe innbyggerne i Flint, skrev Brazile.

Clinton faller på måling etter e-post-bomben: – FBI-sjefen ville sabotere

Takker CNN

Under debatten den påfølgende dagen viste det seg at Clinton fikk et spørsmål fra en kvinne som sa familien hadde hudproblemer, selv om spørsmålet skilte seg tydelig fra det som var skissert på forhånd.

Brazile har ikke kommentert oppsigelsen eller de siste avsløringene. 

På Twitter takker hun CNN og skriver at hun er stolt over å ha vært en kommentator for kanalen. 

Les også: Avis mottar drapstrusler etter Clinton-støtte

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks