Hovedinnhold

Christie: – Forventer å gjøre det bra

Innbyggerne i New Hampshire går til valgurnene

<p>MØTTE VELGERE: På valgdagen dro presidentkandidat Chris Christie (R) til en pub i Derry, New Hampshire for å forsøke å sanke inn de siste stemmene. FOTO: THOMAS NILSSON/VG</p>

MØTTE VELGERE: På valgdagen dro presidentkandidat Chris Christie (R) til en pub i Derry, New Hampshire for å forsøke å sanke inn de siste stemmene. FOTO: THOMAS NILSSON/VG

Foto: Thomas Nilsson/VG
DERRY (VG) Få timer før valglokalene i New Hampshire stenger, er det Donald Trump og Bernie Sanders som topper meningsmålingene. Men også Chris Christie kan få en opptur.

– Jeg føler meg bra, og at vi har et momentum i dette racet. Lørdag kveld (tv-debatten journ.anm) satte oss i en bedre retning enn før, så jeg føler meg veldig bra i dag. Nå skal jeg inn for å overbevise flere velgere. 

Har du oversikt? Disse stiller som presidentkandidater

Det var en selvsikker New Jersey-guvernør som steg ut av kampanjebussen for å gå inn på en pub i Derry i New Hampshire for å sanke de siste stemmene på valgdagen.

Republikaneren Chris Christie (53) fikk mye oppmerksomhet etter helgens tv-debatt der han gikk til angrep på Florida-senator Marco Rubio.

– Debatten viste at jeg er klar til å bli president, og at senator Rubio ikke er det. 

Trump til VG– Vi har en god følelse

Vinn eller forsvinn

Til VG sier Christie følgende om forventningene til resultatene som kommer etter at valglokalene stenger klokken 01 norsk tid:

– Jeg forventer å gjøre det bra. 

<p>TRANGT: Chris Christie på vei inn til en pub i Derry, New Hampshire.</p>

TRANGT: Chris Christie på vei inn til en pub i Derry, New Hampshire.

Foto: Thomas Nilsson/VG

På spørsmål fra en annen journalist om hvor stor oppslutning han trenger for å fortsette kampanjen, svarer han at det vil han ikke gå inn på. Christie er en av flere republikanske presidentkandidater som er nødt til å gjøre det bra i nattens valg for ikke å falle av: Jeb Bush, Ben Carson, Carly Fiorina og John Kasich. 

Sistnevnte har skaffet seg stor oppslutning her i New Hampshire, og ligger på andreplass bak Donald Trump i de to siste meningsmålingene. 

I nominasjonsvalget i Iowa fikk Christie kun 1,8 prosent av de republikanske stemmene, og er helt avhengig av et bedre resultat her i New Hampshire for å kunne henge med. Hans sterke debattopptreden er ventet å slå ut på nattens resultat. 

Les også: Jeb Bush - fra favoritt til fallende stjerne

<p>OVERBEVIST: Møtet med Chris Christie på puben, fikk Andy Gauthier (53) til å gi sin stemme til New Jersey-guvernøren.</p>

OVERBEVIST: Møtet med Chris Christie på puben, fikk Andy Gauthier (53) til å gi sin stemme til New Jersey-guvernøren.

Foto: Thomas Nilsson/VG

Ble overbevist

Inne på puben T-bones gikk guvernøren fra bord til bord for å snakke med de oppmøtte. En av dem var 53 år gamle Andy Gauthier. 

– Jeg kom hit uten å ha bestemt meg og likte det jeg så. Christie har erfaringen og jeg tror at han er den rette. Trump er en vits, sier Gauthier til VG. 

Etter pubbesøket skulle han videre til valglokalet for å avgi sin stemme – til nettopp Christie. 

– Jeg tror Christie kommer til å gjøre det bra i New Hamphire i dag, og at dette blir springbrettet hans, fortsatte 53-åringen. 

Les også: Norske fotballspillere hjelper Hillary

<p>VALGDAG: Det var en jevn strøm av mennesker som ville avgi sin stemme på Gilbert H. Hood Middle School i Derry.</p>

VALGDAG: Det var en jevn strøm av mennesker som ville avgi sin stemme på Gilbert H. Hood Middle School i Derry.

Foto: Thomas Nilsson/VG

Bernie og Donald

Nede i veien for puben ligger Gilbert H. Hood Middle School – et av flere valglokaler i småbyen. En jevn strøm av mennesker skaper køer foran bordet hvor velgerne blir registrert før de kan gå inn i et av avlukkene i gymsalen.

<p>FERDIG STEMT: Dylan Stanclift hadde nettopp stemt på Bernie Sanders da vi møtte ham. </p>

FERDIG STEMT: Dylan Stanclift hadde nettopp stemt på Bernie Sanders da vi møtte ham. 

Foto: Thomas Nilsson/VG

– Jeg stemte på Bernie Sanders, sier Dylan Stanclift (22) og fortsetter:

– Jeg liker det han står for og støtter. For meg er han den eneste kandidaten som står ved det han tror på. 

Vi møter 48 år gamle Gina Orr like etter at hun har sluppet sin stemme ned i valgurnen. På den stod det Donald Trump. 

– Selv om han har sagt mye som har blitt oppfattet som fornærmende, så kan han få noen til å skrive talene sine hvis han blir valgt. For vi trenger en mur. Det er alt for mange mennesker som kommer hit og utnytter systemet, sier hun.

Lest denne? Han kan bli historiens rikeste presidentkandidat i USA

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks