Hovedinnhold

Santorum får støtte av predikanter

FÅR STØTTE: Rick Santorum får verdifull støtte fra en gruppe kristenkonservative. Foto: REUTERS
FÅR STØTTE: Rick Santorum får verdifull støtte fra en gruppe kristenkonservative. Foto: REUTERS
Rick Santorum, som driver iherdig valgkamp i South Carolina, fikk lørdag viktig støtte fra flere av USAs mest framtredende evangeliske ledere.

Denne saken handler om:

Rundt 150 evangeliske ledere og konservative møttes i Houston i Texas for å prøve å samle seg om én av de republikanske kandidatene.

Santorum, som har prøvd å bli den som kan samle de konservative kandidatene mot Mitt Romney, fikk 85 av de 114 stemmene som ble avgitt på møtet, og ble dermed gruppas kandidat. Newt Gingrich ble nummer to.

Les også:  Historisk jevnt i Iowa - Romney vant med 8 stemmer

Det var ikke ventet at gruppa skulle bli enig om en kandidat, siden de høyrekristne stemmene har vært delt mellom Santorum, Gingrich og Texas' guvernør Rick Perry.

Santorum får støtten en uke før nominasjonsvalget i South Carolina der 60 prosent av republikanerne regner seg som konservative kristne.

Meningsmålingene viser at han trenger hjelp. En måling lørdag viste Romney i klar ledelse med 37 prosent, mens Ron Paul og Santorum lå langt bak med 16 prosent hver.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks