Hovedinnhold

I natt kan Clinton sikre viktige stemmer for Obama

HÅPER PÅ VELGERE: Tidligere president Bill Clinton skal i tall på talerstolen og forsøke å engasjere demokratene på vegne av Barack Obama. Foto: J. SCOTT APPLEWHITE, AP
HÅPER PÅ VELGERE: Tidligere president Bill Clinton skal i tall på talerstolen og forsøke å engasjere demokratene på vegne av Barack Obama. Foto: J. SCOTT APPLEWHITE, AP
(VG Nett) Eks-president Bill Clinton skal i natt på scenen for å holde hovedtalen på den nest siste dagen av demokratenes landsmøte i Charlotte i Nord-Carolina.

Denne saken handler om:

Det kan gi Obama viktige stemmer.
Foran millioner av TV-seere skal Clinton i natt forsøke å engasjere demokratene for å forsøke å kapre velgere for president Barack Obama.

Den hvite arbeiderklassen

Den tidligere presidenten er godt respektert i befolkningen, særlig den hvite arbeiderklassen. Og nettopp det vil bli viktig for Obama, det er her han sårt trenger stemmer, skriver CNN.

Selv om Obama og hans følge ikke vet hva talen til Clinton vil gå ut på, tyder mye på at Clinton blant annet vil forsøke å forsvare hvordan Obama har håndtert den økonimiske situasjonen i landet. Han vil gå hardt til angrep på republikanerne og forsøke å kapre velgere.

President Barack Obama og Bill Clinton har aldri vært spesielt nære venner. Noen spekulerer til og med i at de ikke engang liker hverandre spesielt godt, skriver The New Yorker.

De har åpenlyst vært politisk uenig ved flere anledninger, og det hele toppet seg i 2008 under nominasjonskampen mellom Bill Clintons kone, Hillary, og Obama.

Likevel. I natt holder Clinton sin tale til fordel for Obama, en tale som vanligvis er forbeholdt visepresidenten.

Kvinnene kjemper

Den første dagen av demokratenes landsmøte i Charlotte i USA sto minoriteter og kvinner i sentrum.

Michelle Obama talte natt til onsdag, norsk tid. En tale som hadde som mål å bygge opp under grunnfjellet i partiet. Mottakelsen var ekstatisk i salen.

Ann Romney holdt også en meget god tale for sin mann Mitt under repulikanernes landsmøte i Tampa, Florida, for en uke siden. Men ikke engang den store flokken av konservative kommentatorer mente at Ann Romney hadde en sjans mot Michelle Obama.

Talte til en tom stol

Filmlegenden Clint Eastwood var også på scenen for Mitt Romney i Tampa, men med et litt annet utfall. Eastwood ble latterliggjort i flere sosiale medier etter at han snakket med en «usynlig Obama» under republikanernes partikongress.

Bill Clinton inntar talerstolen cirka klokken 05.00, norsk tid. Først i morgen skal president Barack Obama holde sin tale i et forsøk på å bli gjenvalgt.

Noe av det han må forsvare er arbeidsledigheten i USA, den økonimiske situasjonen og Guantànamo-leiren som fortsatt ikke har blitt stengt.

Talen skulle i utgangspunktet blitt holdt utendørs, men på grunn av værvarslinger om storm og uvær ble arrangementet flyttet innendørs, skriver CNN. Dette medfører at langt færre tilskuere får plass, noe Obama-leiren ikke skal ha vært spesielt fornøyd med.

Årets valg er 6. november.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks